BUDGET-DEBAT: Er frygten begrundet?

DEBAT: Der har i pressen været skrevet meget om, at budgetforliget forringer forholdende for ældre, børn og unge. Dette er ikke rigtigt, og den frygt for forringelser der fremstilles er forkert.

På ældreområdet er Gribskovs borgere sikret muligheden for at få de tidligere besparelser tilbageført ved klippekort-fritvalgsordningen. Demensområdet bliver styrket, så det bedre kan dække det forventede øgede antal af borgere, der har brug for hjælp. Det specialiserede voksen område styrkes. Fritidsklub i Gilleleje, 10 kl.s tilbud, fortsat 3 børn i dagplejen, ekstramidler til det specialiserede børneområde og et generel løft af det almene område i folkeskolen.

Whistleblower-borgerrådgiverordning oprettes.

Det er nogle af forbedringerne for borgerne og at tale et budget ned på den måde der sker nu, fordi man ikke selv er med og derved skabe frygt blandt borgerne, er ikke på sin plads.

At partier ønsker en anden prioritering er i orden. Jeg er glad for, at NytGribskov ikke tager del i de normer der afstikkes fra partierne på Christiansborg, men alene har som udgangspunkt: ”hvad kan vi gøre til gavn for Gribskovs borgere med de økonomiske midler, vi får tilladelse til at bruge” i det meget begrænsede kommunale selvstyre.

Jonna Præst
Byrådsmedlem, Nyt Gribskov

Skriv en kommentar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

TV Nordkysten

Tip os!

Powered by Vejreti.com