Bushi henter medaljer til DM i karate

KARATE: Årets Danske mesterskaber 2021 i karate løb af stablen i Solrød Idrætscenter denne weekend. Her blev kæmpet i flere vægt- og aldersklasser, og Bushi var igen repræsenteret, denne gang i en noget mere beskeden udgave med fire opstillere. Det blev alligevel til hele fire medaljer.

Solrød idrætscenter satte ramme for dette års mesterskaber i Karate under Dansk Karate Forbund.

Bushi har tradition for at stille op med en stor delegation, men i år var holdet på blot fire kæmpere. Det skyldes blandt andet en intern fraktion i klubben, som tidligere i år resulterede i etableringen af en ny karateklub i Helsinge. De fire kæmpere viste dog flot fanerne for Bushi med i alt fire medaljer.

I alt deltog 425 deltagere fordelt på 36 klubber. Det gav i alt 549 starter med efterfølgende puljekampe. Kampene blev afviklet på fem kamparealer over tre dage.

“På det sportslige plan er resultatet mere end et godkendt med fire medaljer med bare fire kæmpere. Det blev til en Danmarksmester, to sølvmedaljer og en enkelt bronzemedalje”, oplyser klubbens cheftræner Erling Marcussen.

Nybegynder tester vandene
Den første dag i stævnet havde fokus på blandt andet Kata for Senior og Ung-senior. Her stillede Cherry Suwannapak op for bushi i begge klasser i sit blot andet stævne.

Hun var oppe imod en stribe rutinerede kæmpere fra det Danske landshold og måtte tage sig til takke uden for medaljerne med en godkendt præstation præget af nerver.

Alle mod alle
Om lørdagen stiller Plammi Suwannapak, Bushi, op i klassen ‘Kumite Piger Junior -59 kg’. Der er ikke nok kæmpere i klassen til puljer, så det bliver en alle mod alle affære, en såkaldt “round robin”.

Og til trods for, at det er også er Plammis blot andet stævne indkasserer hun en bronze for dagens indsats i klassen.

“Hun viser at der er potentiale til en fremtid indenfor Kumite, det kan kun tiden dog vise”, lyder det fra Erling Marcussen.

Medaljekamp

Tiffany Thalsø. Foto: Bushi.

Senere på lørdagen var turen kommet til en af klubbens rutinerede kæmpere. Tiffany Thalsø stillede op i ‘Kumite Kvinder Ungsenior +61 kg’. Hun vinder sin første kamp, men efterfølgende taber hun til Sacha Kjærsgaard. Det var dog nok til en sølvmedalje.

Tiffany er dog ikke færdig og stiller samme dag op i ‘Kumite Kvinder Senior +61 kg’, en noget hårdere kategori, grundet seniorstatus. Hun møder en tidligere klubkammarat, og efter en lidt rodet kamp, hvor der uddeles flere meget hårde slag, må kampen afgøres med dommerstemmer. Her vinder Tiffany for flest scoringsforsøg, hvilket giver adgang til finalerne senere på dage. Her skal hun møde Sacha Kjærsgaard, som hun tabte til tidligere på dagen.

Det bliver desværre ikke til revanche, Sacha vinder med cifrene 7-1 og dagens anden sølvmedalje er i hus.

Resultatet er i den grad godkendt, mener cheftræneren, der peger på, at hun var været gennem et alvorligt genoptræningsforløb.

“I tiden efter WIKF VM 2019 i London har hun gennemgået en hofteoperation, hvor hun var hensat til kørestol. Efterfølgende har hun gennemført et hårdt genoptræningsforløb, så det er en velfortjent indsats af Tiffany ved dette DM”, forklarer Erling Marcussen.

Guld til Maja
Søndag var sidste stævnedag. Det var også dagen, hvor unge Maja Radakovic skulle vise evnerne. Hun stillede op i klassen ‘Kumite Piger 12 år +44 kg’.

Efter en indledende kamp præget af nervøsitet, lykkedes det Maja at sikre sig en sejr. Hun kommer ellers bagud 1-0 i kampens første halvdel, men i kampen afsluttende fase sætter hun et perfekt spark til kroppen, som indløser to point. Modstanderen fra Greve prøver at komme tilbage i kampen, men en kontrascoring senere, og det står 3-1 til Maja.

Næste kamp er mod en kæmper fra Ishøj, som hun besejrer 3-0. En knæskade hos modstanderen i den efterfølgende giver hende en auto-sejr, og vejen mod finalen er klar.

Finalen står mod Emily Jørgensen fra Greve. Det bliver en komfortabel sejr på 2-0 til Maja, der derfor nu kan smykke sig med titlen Danmarksmester i Kumite.

Årets resultat ved D.Karf DM 2021 i listeform:

Maja Radakovic – Guld, Kumite Piger 12 år +44 kg
Tiffany Thalsø – Sølv, Kumite Kvinder Ungsenior +61 kg
Tiffany Thalsø – Sølv, Kumite Kvinder Senior +61 kg
Plammi Suwannapak – Bronze, Kumite Piger Junior -59 kg
Cherry Suwannapak – No. 5, Kata Kvinder Ungsenior
Cherry Suwannapak – No. 7, Kata Kvinder Senior

Skriv en kommentar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

TV Nordkysten

Tip os!

Powered by Vejreti.com