Byrådspolitiker melder borger til politiet for injurier på Facebook

Pernille Søndergaard. (Foto: Screendump fra Youtube.)

GRIBSKOV: Pernille Sønderborg fra Nytgribskov har meldt en Facebook-side til politiet for injurier efter at have læst en post, som hun mener beskylder hende for at tage imod bestikkelse i byggesager.

“Hmmmmm….. Gad vide om bygherre har glemt at betale sit valgbidrag siden hun her går op i at der er en lokalplan, det plejer hun ellers ikke…”

Den famøse Facebook-kommentar, som nu er blevet politianmeldt. Klik for større version.

Ovenstående kommentar kommer fra selvstændig byggesagsrådgiver Ricky Berner, der har brugt sin Facebook-side “Uheldige Byggesager i Gribskov” som talerør. Kommentaren har nu resulteret i en politianmeldelse for injurier, for beskeden var møntet på formanden for det politiske udvalg ‘Udvikling, By og Land’, Pernille Søndergaard, og den faldt bestemt ikke i god jord.

– Jeg har efterhånden været en del år i politik, og jeg har aldrig oplevet lignende, indleder hun til Netavisen Gribskov og oplyser, at hun har meldt siden for injurier og æreskrænkelse.

Grænsen er nået
Hun erkender, at hun som politiker er nødt til at være hårdhudet, men der er trods alt en grænse:

– Men det her går over grænsen – både personligt og med hensyn til lovgivningen. I den kommentar bliver jeg jo anklaget for at tage imod penge, siger hun og uddyber.

– Det er klart, at man skal kunne tåle lidt mere som politiker, og jeg står gerne på mål for mine politiske beslutninger. Men der er en lovgivning om injurier, som er relativ klar.

Og det er opslag som disse, der kan få de lokale politikere til at overveje deres politiske karriere.

– Jeg syntes, at det er så trist, at man som lokalpolitikker skal melde nogen til politiet. Det har jeg aldrig gjort før. Politik er jo noget, vi laver i vores fritid fordi vi har en interesse og gerne vil være med til at udvikle kommunen. Men hvem vil stille op til sådan noget? Jeg oplever, at man godt kan opleve en kommentar ude i bybilledet, når man måske står i køen og venter, men der kommer ingen og slår på dig. Der er i gadebilledet en klar forskel på, hvad der lovligt og ikke er lovligt. Det her er ikke lovligt, slutter hun med tanke på, at grænserne for, hvad man kan tillade sig på nettet, ofte virker mere flydende end ude i bybilledet.

Borger til formand: I hytter jeres egne
Ricky Berner tøver ikke, da han skal redegøre for kommentaren og den efterfølgende politianmeldelse.

– Det tager jeg med ophøjet ro, og jeg vil forholde mig til det, hvis der kommer en henvendelse fra politiet og i så fald vende det med min advokat. Jeg kan dokumentere, at der sker en masse forskelsbehandling, hvilket jeg også har forelagt formanden, forklarer han til Netavisen Gribskov.

Og han er klar til at tage en tur gennem retssystemet.

– Jeg vil da håbe, at den bliver taget i retten, så vi kan få klarlagt nogle af de ting, som vi ikke har kunne få klarlagt ved spørgsmål til udvalgsformanden (Pernille Søndergaard, red.). Jeg har for eksempel spurgt en masse spørgsmål til byggesager uden at kunne få nogle fornuftige svar, siger han til netavisen og uddyber gerne:

– Jeg mener, at der er er en klar sammenhæng i, at nogle får lov og andre ikke. Og ser man specifikt på lokallisten for Nyt Gribskov, så afspejles der en forskelsbehandling, forklarer han og peger på Det Hvide Hus i Gilleleje som et eksempel på forskelsbehandling.

– I ‘Det Hvide Hus’ i Gilleleje kan et partimedlem fra Nytgribskov få lov til at drive restauration og udeservering alle ugens dage med over 120 gæster og live musik, mens der cirka 100 meter derfra, i Bistro 3, bliver givet afslag af Planklagenævnet på udeservering på grund af størrelsen. Det kan undre mig, siger han.

Bistro 3 har i kølvandet på afslaget fra Planklagenævnet fået en midlertidig dispensation til at drive servering.

– Jeg ved godt, at man har lavet en fiktiv midlertidig dispensation, men den bliver helt sikkert underkendt i Planklagenævnet, når sagen når dertil igen, forklarer han.

Klar forskelsbehandling
Ricky Berner har en del erfaring inden for byggesager. Han underskriver sig som bygningsingeniør og er til dagligt bygningskonstruktør hos Scherfig & Partner Aps. Og han mener tydelig at kunne mærke en forskelsbehandling i Gribskov Kommune.

– Jeg har personligt erfaret, at mine kunders byggesager bliver minutiøst gennemgået, når de søger dispensationer i Gribskov, og det er ikke de sidste ti år lykkedes at få en dispensation igennem. Heller ikke Brasseriet i Gilleleje fik tilladelse til udvidelse. Det kan undre. Man kan også undre sig, når der bliver gået hårdt på Cafe Sasseline på grund af nogle markiser på torvet, som man har glemt at spørge om lov til og nu bliver truet med politianmeldelse til at fjerne dem. Her synes jeg måske, at man kunne dispensere, for der er jo ikke en bevarende lokalplan for området som forbyder den slags, som man ellers ser det ved Det Hvide Hus, siger han.

– Så ja, jeg mener, at der er et sammenfald i, hvem der får lov og ikke får lov her i kommunen, slutter han.

Vi har forelagt udtalelserne for Pernille Søndergaard, der dog ikke ønsker at kommentere de enkelte byggesager:

– Jeg har ingen kommentarer lige nu. Mit opslag handler udelukkende om en overtrædelse af injurie-lovgivningen, og det har ikke noget med hans andre påstande at gøre, forklarer hun og lover at hun gerne stiller op til et interview særskilt med fokus på de nævnte byggesager, når hun returnerer fra sin igangværende ferie.

2 KOMMENTARER

  1. Vi har måske stadig tilgode at høre formandens syn på “de igangværende byggesager”, som hun gerne stiller op til, jvf udtalelsen ovenfor?

Leave a Reply