COVID-19: Statsminister siger stop: Ingen festivaler i år

Tekst og foto: David Abildgaard.

GRIBSKOV: Både i Græsted og Tisvildeleje må man berede sig på et år uden veterantræf og festival. Statsminister Mette Frederiksen har netop i dag, kl. 20, på et pressemøde meldt ud, at forsamlingsforbuddet for store forsamlinger forlænges frem til august. Dermed må både Græsted Veterantræf, Bakkefesten i Gilleleje og Musik i Lejet berede sig på at dette års fest er slut.


Mette Frederiksen kunne dog på samme møde melde ud, at man fra og med 15. april igen kan starte små børn i skoler og daginstitutioner. Det gælder for børn i indskoling samt for fritidsordninger. De ældre børn skal fortsat hjemmeskoles. Der bliver ingen afsluttende eksamener i år, bliver det også oplyst.

Forsamlingsforbuddet mod forsamlinger på mere end 10 personer forlænges frem til 10. maj. Det gælder også for private husstande.

Politiet melder, at de er klar til at udstede bøder til alle, der bryder forbuddene.

Alle butikker, biograffer og andre der i dag har lukket skal fortsat være det.

RELATERET LÆSNING: Veterantræf klar til at aflyse: Lige nu ser vi tiden an

Du kan se pressemødet i sin helhed her:

https://www.dr.dk/tv/live/test/dr-web-3/#!/

Artiklen opdateres løbende…

Opdateret kl. 21.00:
Musik I Lejet har lagt en besked på Facebook, hvor man beklager statsministerens beslutning om at aflyse sommerens festivaller og lignende arrangementer.

“Vi håbede til det sidste, at smitten blev begrænset, at verden blev normaliseret, og at vi igen kunne mødes, glædes og feste i sommernatten på festivalpladsen. Sådan skulle det ikke være, og derfor aflyser MiL selvfølgelig. Der er selvfølgelig ingen diskussion – vores alle sammens helbred ligger over alt andet.

Vi vender stærkt tilbage i uge 29 i 2021 – bedre end nogensinde. Billetter købt til 2020 gælder også i 2021. Vi vender tilbage i løbet af ugen med mere ift. alle frivillige, leverandører og alle andre venner af MiL. Indtil da, skal vi lige græde lidt, og så skal vi videre med Danmarks bedste festival.”

Du kan læse mere om COVID-19 på den fælles myndighedsside www.coronasmitte.dk

Skriv din kommentar her: