CPH:DOX kommer til Gribskov kommune

Foto: Presse.

Gribskov: For første gang kommer verdens tredjestørste dokumentarfilmfestival til Gribskov Kommune.

CPH:DOX har siden 2003 sørget for at dokumentarhungrende københavnere kunne se mere end 200 dokumentarfilm fra hele verden under festivalen. Succesen er nu vokset sig større end hovedstaden, og i 2014 lancerede CPH:DOX projektet DOX:ON:TOUR, med det ønske at gøre CPH:DOX til en regional festival med aktiviteter i hele landet.

I år har et samarbejde med Kulturmetropolen sikret, at CPH:DOX kommer til Gribskov kommune, og viser en håndfuld spritnye og debatskabende dokumentarfilm.

Filmene bliver vist i og omkring perioden, hvor CPH:DOX finder sted, 11 dage i slutningen af marts – fra 16. til 26. marts 2017. Det endelige program i de enkelte kommuner bliver offentliggjort i midten af februar.

Debatter og filmaftener
Filmene sætter dog altid fokus på aktuelle og debatskabende temaer, fundet i tæt samarbejde med de lokale visningssteder, partnere og gymnasier. I forbindelse med filmvisningerne vil der også være oplæg, debatter eller events sammen med aktører i og udenfor kommunen. På den måde bliver kommunerne en del af en stor og synlig festival, som skaber liv og aktiviteter på kryds og tværs af regionen.

Om CPH:DOX
CPH:DOX er verdens tredje største dokumentarfilmfestival, der igennem dens 14-årige eksistens har udvidet dokumentar- og filmfestival-konceptet og skabt spændende og nytænkende arrangementer. Festivalen er nu blandt en af de vigtigste og førende dokumentarfilmfestivaler i verden, der arbejder for at fremme innovative, politiske og eksperimentelle dokumentarfilm.

Giv din mening til kende: