Dansk Folkeparti i Gribskov har valgt ny formand og næstformand på generalforsamling tidligere i dag, lørdag. Foto: DF/genrefoto.

GRIBSKOV: Dansk Folkeparti havde i dag, lørdag, generalforsamling, hvor der samtidig blev valgt ny bestyrelse. Det skete uden polemik og alle fingre pegede på tømrermester Allan Regnarsson fra Helsinge som ny formand.

Næstformand blev landmand Michael Rerup, der med mindre end to års erfaring i bestyrelsesregi altså nu er udpeget til en af de vigtigste poster i lokalpartiet.

Michael Rerup Foto David Abildgaard

– Der var jo lidt tumult sidste år med Ole Præst, der gik i utide og en næstformand der stod over. Det har vi nu fået rettet op på, og vi blev alle enige om at udpege den nuværende bestyrelse, forklarer Michael Rerup, der glæder sig til det større ansvar i partiet.

– Jeg glæder mig blandt andet til at vi kommer til at arbejde mere sammen med vores ungdomsafdeling i partiet. Og så gælder det om at samle trådene og få kommunen til at fungere fremadrettet, siger Michael Rerup med tanke på, at partiet tidligere i dag sammenmed Konservative indgik i en koalition med Nytgribskov, Socialdemokraterne og Enhedslisten.

En af de store årsager til den pludselige villighed til at samarbejde med de andre partier skyldes Betina Sølvers pludselige afgang fra Socialdemokraterne.

– Vi kan ikke leve med, at Betina Sølver med henes 100 personlige stemmer skal være tungen på vægtskålen de næste fire år. Da der blev lagt op til et bredt samarbejde, så fik vi i gang med en rigtig god dialog, forklarer han og henviser til gruppeformand Brian Lyck Jørgensen for flere detaljer.

Michael Rerup (DF) er er udlært elektriker, og han arbejder til daglig som selvstændig. Privat er Michael Rerup bosat i Vejby. Han er gift, og han er far til én.

Formand: Dejligt med ro
Også den ny formand glæder sig til opgaven.

Allan Regnarsson. Foto: Radio Kattegat.

– Nu har jeg jo været med i fire år i bestyrelsen, og jeg har det rigtig fint med alle sammen i partiet. Og så vil jeg godt yde en ekstra indsats for det og få så mange med som muligt og skabe mere medlemsinddragelse. Nu kan vi bruge energien til at kigge frem og brede vores politik ud, forklarer Allan Regnarsson, der nød stemningen på generalforsamling sammenlignet med sidste år.

– I år var der en rolig og super god stemning. der var op mod 40 menesker, og den dårlige stemning er helt væk, så der nu er 100% fodslaw. Og det bedste er faktisk, at alle deltog i dag og var i godt humør, også dem der gik sidste år, slutter den nye formand.

Allan Regnarsson er uddannet tømrer fra Hillerød Tekniske Skole og har arbejdet som selvstændig tømrermester siden 1975. Han har desuden været professionel tennistræner i 40 år og bestyrelsesmedlem i Hillerød Tennisklub i 34 år. Privat er Allan Regnarsson gift og bosat i Helsinge.

Bestyrelsen
Bestyrelsen er valgt som følgende:

Formand: Allan Regnarsson
Næstformand og kasserer: Michael Rerup
Menige bestyrelsesmedlemmer:
Henrik Jarl Fugl, Morten Thorshøj Andersen, Kenn Jørgensen (nyt medlem, erstatter Lise Mørk, red.), Jørgen Hyll Tøjberg (tidlig. fmd.) samt Keld Lund.