DEBAT: Bekymring for egne interesser, hvad med naturen i Nationalparken?

Foto: Privat/Michael Liesk.
DEBAT: Så er den offentlige høring i forbindelse med en af de første Naturnationalparker afsluttet og ikke overraskende er der bekymringer som ved alle nye tiltag. Dyrevelfærd, hegn og tilgangen til parken er nogle af de største bekymringer. Men hvor er den overordnet bekymring for naturen og biodiversiteten?

Det står vel klart for de fleste, at vores natur er presset på biodiversitet, fauna og flora. Tanken med Naturnationalparkerne er at sikre fremtiden, bevare og opbygge den mangfoldighed der ellers vil være tabt for fremtidens generationer. Dette kræver tiltag hvor vi alle, for en tid tilsidesætter egne behov og interesser, og giver naturen den plads og mulighed for forvandling, der er så nødvendig for biodiversiteten og vores fælles natur.

Store græsser som elge og køer kan være med til at skabe disse forudsætninger, det kræver hegn og så må vi andre ride, vandre, løbe eller gå udenom, der bliver trods alt 80 pct. af tilbage uden hegn i Gribskov.

Jeg har tillid til naturstyrelsen er i stand til dels at regulere og føre det fornødne tilsyn med blandt andet de udsatte dyr.

Michael Liesk
SF kandidat til Region Hovedstaden og Hillerød Byråd. Foto: Presse.

Når talen nu falder på dyrevelfærd ville det være oplagt også at rette blikket mod dyrevelfærden generelt, her tænker jeg på landets svineproduktion, hønsefarme og tænk blot på de billeder af minkfarme der gik landet rundt. Der er nok at tag fat på hvis vi vil dyrevelfærden, også udenfor Naturnationalparken og dens hegn.

Michael Liesk
SF kandidat til Region Hovedstaden

Leave a Reply