DEBAT: Beredskab under Musik i Lejet

(Foto: Allan Andersen)

Gribskov Kommune kan ikke både blæse og have mel i munden, kommunen opsiger fælles brand-og rednings beredskab med 5 andre kommuner – kan vi så være trygge under Musik i Lejet festivalen i Tisvildeleje ?

Musikfestivalen Musik i Lejet løber af stablen i Tisvildeleje i denne uge 29, som den har gjort i de sidste 10 år.

Byens befolkning stiger enormt. Ingen ved præcist med hvor mange, heller ikke politi og beredskab . Vi anslår det til ca. 15.000 i alt. Det er ganske overvældende, når man tænker på, at landsbyens befolkning normalt er på omkring 2000.

Tisvildeleje består af en lang Hovedgade, som løber gennem den snævre by og ender blindt på Strandparkeringspladsen, som nu er omdannet til festivalplads. På den ene side af byen er havet og på den anden side er TisvildeHegn.

Byens geografi sammenholdt med det enorme tryk fra ekstra gæster gør, at kravet til beredskab er ekstremt højt.

Frederiksborg Brand og Redning er en sammenslutning af 6 Nordsjællandske kommuner, herunder Gribskov. Brand-og redningsfolk er vel forberedt og massivt til stede, får vi forsikret under et informativt møde på centralen i Frederikssund.

Der er investeret i nye redningsvogne og udstyr, og redningsfolkene er ved løbende kurser og øvelser, også i udlandet, eksperter i redningsteknikker her i det Nordsjællandske, som består af meget natur og store skove.

Mega festivaler, som Musik i Lejet kræver helt speciel træning af beredskabets mandskab. Denne festival er nemlig ikke bare stor, den ligger også i naturen klods op ad en skov. Og for enden af en blind vej.

Nu har Gribskov Kommune besluttet at melde sig ud af dette beredskab. Forklaringen er tilsyneladende, at der skal spares penge.

Hvordan skal kommunens eget lille beredskab alene håndtere en så stor begivenhed som Musik i Lejet ?

Det er klart, at de omkringliggende kommuner vil være parate til at blive tilkaldt, men det vil være Gribskov Kommunes ansvar at beredskabet er betryggende.

Tisvildelejes grundejere er ikke trygge ved denne beslutning.

Vi mener, at Gribskov Kommune forsøger både at blæse og have mel i munden

Det går bare ikke.

Med venlig hilsen
Elisabeth Harpøth, Formand
Grundejerforeningen for Tisvilde og Omegn

Giv din mening til kende: