DEBAT: Bevar biblioteket sammen med Nordstjerneskolen

Arkivfoto: Allan Andersen.

DEBAT: Jeg var skolebestyrelsesformand dengang vi lagde Helsinge Skole, Tofteskolen og Ramløse skole sammen til Nordstjerneskolen. En af de rigtig gode ting ved den nye skole blev, at den ligger sammen med biblioteket. På den måde får eleverne adgang til et stort antal bøger, og kommunen sparer penge på ikke at have et skolebibliotek.

Tiden har vist, at det var en fremragende ide. Hver eneste dag kan man se skoleeleverne på biblioteket. Det er både de små og de store elever. Men det er især de store elever – både fra Ramløse og Helsinge – der har glæde af de mange fagbøger som folkebiblioteket i Helsinge tilbyder.

Hver dag ser man elever fra skolen og kommunens ungecenter bruge faciliteterne på biblioteket. Først og fremmest selvfølgelig bøgerne, men også 3D printer, spørgsmål til bibliotekarerne, fagblade, dagens aviser, computere og så videre. Der er et stort liv på biblioteket af børn og unge, som deltager i de ting biblioteket laver.

Det svarer egentlig til BLIK i Græsted, som også fungerer fantastisk godt. Det er jo også noget kommunen er kendt for ude i resten af landet, at vi gør det her rigtig godt.

Jeg synes det er en dårlig ide at flytte biblioteket væk. Nordstjerneskolen ligger i tæt konkurrence med privatskolerne, og med folkebiblioteket på samme matrikel får skolen en ”gratis” konkurrencefordel – år efter år efter år. Det betyder også, at vores unge får bedre muligheder for at uddanne sig. Jeg vil være ked af, hvis vi ødelægger det, vi har bygget op i løbet af de sidste 10 år.

Og så har jeg slet ikke nævnt økonomien… Vi sparer jo både plads og husleje til et skolebibliotek. Jeg synes egentlig ikke kommunen overhovedet skal bruge penge på dombygningen, for min skyld kunne den gerne sælges, så kan vi bruge pengene på varme hænder og arrangermenter på de biblioteker vi allerede har, og som fungerer rigtig godt.

Så ærlig talt – begrav nu den ide. Handelen i Helsinge skal først og fremmest sikres ved, at de handlende laver nogle spændende butikker, som man simpelt hen ikke kan lade være med at gå ind i. Jeg tror simpelt hen ikke på at et bibliotek kan gøre en kedelig butik spændende.

Rasmus Villefrance
Hestehave 25, Helsinge

Giv din mening til kende: