DEBAT: Boligbyggeri i Helsinge stigmatiserer arbejdsløse

Møllebakken som det fremvises af boligselskabet. Grafik: Boligselskabet Nordsjælland / BNS / Kullegaard / Hundsbæk & Henriksen A/S / april 2018

DEBAT: Beslutningen om at favorisere et stort igangværende byggeri i bykernen i Helsinge, hvor ledige jobsøgende holdes bevidst udenfor, er endnu et af mange eksempler på, hvorfor et utal af borgere søger væk fra Gribskov kommune, og hvorfor den lokale politikerlede ufortrødent fortsætter.

Der var ingen før byggeriet (Møllebakken, red.) gik i gang, som vidste, at byrådet var med på idéen om at holde borgere fra det nederste samfundslag væk fra det almene boligbyggeri. Denne ideologi stinker af berøringsangst af både bygherre og ikke mindst de udvalg som sender deres indstilling videre til byrådet.

RELATERET LÆSNING: Møllebakken skal huse folk med arbejde: Arbejdsløse må vente

Byrådet som er med på denne favorisering, er ansvarlige for den fortsatte stigmatisering som florere her i Gribskov kommune. Tidligere har vi set, hørt og oplevet hvordan ledige skulle fastholdes i aktiverings karrusellen, til fordel for statsrefusion, så jobcenter Gribskov kunne fastholde sin status som aktieselskab.

Den enlige mor som anvises til helårs camping eller herberg, står i stående kontrast til det der sket omkring os, og ikke mindst den formodning om, at der simpelthen ikke er plads til ledige, sygdomsramte, førtidspensionsister og handicappede her i kommunen.

Der gøres ikke tilstrækkeligt nok for at holde på kommunens borgere ved at rive så stort et areal ned til grunden midt i Helsinge, for så bagefter at indgå aftale med bygherre om, at en 1/3 af de kommende boliger er forfordelt til højre og til venstre.

Det er set tidligere hvordan lokalplaner omdannes efter bygherres behov, lige fra garager og udhuse som er bygget for tæt på skellet til naboen, til monoment byggeri i Gilleleje også kaldet Kulturhavnen. 

Mastesagen fra Dronningmølle er også et ganske klart eksempel på, at byrådet og div udvalg føjer det elitære erhvervsliv, koste hvad det vil. Østre allé-sagen fra Gilleleje og Ramløse-sagen er et helt kapitel for sig, med tanke på hvor galt det i princippet kan gå.

Tror de forskellige udvalg, at der gøres politisk “rent bord” mht opførelse af en håndfuld studieboliger, ved at placere nogle smarte containere på et grønt område tæt på Helsinge gymnasium som er tiltænkt udenlandske elever.?

Hvor ville det klæde Gribskov kommune at indtænke Alle borgere i de vigtige beslutninger om nybyggeri, og lade være med at føje det elitære erhvervs liv som man gør. Gribskov er meget mere end nyopførte Detailhandel butikker og behovet er efter sigende forlængst indfriet i hele kommunen. 

Tænk ungdomsboliger, handicapvenlige boliger i en prisklasse som gør fremtidiget nybyggeri bæredygtigt. Indfri de forventninger som gør at vi holder på de unge borgere i stedet for at tvinge dem bort til andre landsdele, alene fordi der ikke er boliger nok i Gribskov kommune.

Peter M. Otzen
Flad-ager 10, Gilleleje.

Skriv din kommentar her: