DEBAT: Bruger vi pengene rigtigt i Gribskov Kommune?

Foto: Andrew Khoroshavin, Pixabay.
DEBAT: I dagens udgave af Frederiksborg Amts Avis redegør Bent Hansen fra Venstre så fint for den undren en stor del af Byrådet står med, efter vi er blevet gjort bekendt med, at der skal bruges op imod 150.000 kr. på en undersøgelse af omsætningen i detailhandlen i Gribskov Kommune.

Undersøgelsen udføres af Cowi. Det store beløb, samt brugen af eksterne konsulenter er hverken nævnt i dagsorden eller i den fremlæggelse udvalgsformanden lavede på Byrådsmødet. Og heldigvis ligger det hele jo offentligt tilgængeligt, så borgerne kan selv kigge med og danne deres eget indtryk!

Mens udvalgsformand Pernille Søndergaard og Morten Jørgensen fra NytGribskov samt viceborgmester Bo Jul Nielsen fra Radikale (tidligere S og løsgænger), har travlt med at glatte ud og forklare hele verden, at denne undersøgelse udføres indenfor udvalgets egen økonomiske ramme og iøvrigt antyder, at vi ikke har forstået, hvad vi stemmer om, så er vi nogle stykker, der har gjort os nogle overvejelser om brugen af skatteborgernes penge.

Vi har lige været igennem et forår, hvor vi har maltrakteret skolernes økonomi i massive besparelser i en utrolig rodet proces. Alligevel var der råd til at bruge KL Konsulenter til omkring 1400 kr. i timen i dette forløb, i stedet for at bruge den faglighed, der allerede findes på skolerne.

I de senere år er servicen på ældreområdet sat voldsomt ned efter en forhastet hjemtagelse af hjemeplejen og hjemmesygeplejen. Der bruges flere penge, men til gengæld får de ældre nu kun gjort rent hver tredje uge, og deres mad er blevet dyrere.

Og sådan kunne vi blive ved.

Og alligevel er der penge til at spørge detailhandlen om deres omsætning, bruge midler på en stor proces omkring en kernefortælling om Gribskov og lave politiske udvalg, der arbejder med FN’s verdensmål.

Er ovenstående dårlige tiltag? Ikke nødvendigvis. Men er det en rigtig prioritering af skatteborgernes penge i en tid, hvor kommunen fattes penge og der skæres på den borgernære velfærd? Det synes vi ikke hos Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti.

Der bliver nok at tale om i de kommende budgetforhandlinger!

Brian Lyck Jørgensen (DF)
Trine Egetved (Det Konservative Folkeparti)

Leave a Reply