DEBAT: Der kommer ikke flere penge til specialområdet

DEBAT: I øjeblikket kan man i læserbreve og på sociale medier læse kandidater fra det nuværende flertal glæde sig over, at der kommer flere penge til specialområdet i budgetaftalen. Og måske sidder der på baggrund af det håbefulde lærere, forældre og børn som tror, at besparelserne nu er aflyst. Men desværre er det ikke sandheden, der lægges frem.

 

På specialundervisningsområdet (også kaldet SP-området) ligger der fortsat besparelser på 7.490.000 kr. og venter. De ligger i den såkaldte SP-taskforce, som blev igangsat for et par år siden med et mindre beløb, som siden hen er blevet forhøjet. Så specialundervisningsområdet skal fortsat finde de penge. Det betyder blandt andet flere børn i klasserne og måske en omorganisering af hele området.

Men hvad er det så for 7,9 mio kr., der er tilført i budgettet? Det vil jeg prøve at forklare her. Det specialiserede børneområde er vokset igen. Det betyder, at flere børn får diagnoser, anbringelser udenfor hjemmet er blevet mere komplekse og dyrere, og antallet af underretninger på børn, som har sociale problemer, stiger.

Forvaltningen har fremlagt en handlingsplan, som skal finde nogle af pengene og beder herefter politikerne prioritere i budgettet, så de sidste 7,9 millioner dækkes ind. Netop fordi forvaltningen ikke vurderer, at besparelserne kan findes på det sociale område, hvis man fortsat skal yde en nogenlunde ordentlig hjælp. Præcis det samme sker, når der kommer flere ældre. Så tilføres der midler, men der sker ikke en forbedring i den service man yder. Den skal blot gives til flere.

Så når flertallet fortæller, at der tilføres flere midler til området, så handler det om at flere har fået behov for hjælp. IKKE at man får mere eller bedre hjælp. Tværtimod ligger der meget massive handleplaner og besparelser bag disse tal. Jeg synes, man skal sige tingene, som de er i stedet for at antyde, at nu bliver alt bedre. For det er ikke virkeligheden. Tværtimod slås på specialundervisningsområdet og det sociale børneområde med massive besparelser, som skal implementeres.

Trine Egetved
Borgmesterkandidat
Det Konservative Folkeparti

Skriv en kommentar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

TV Nordkysten

Tip os!

Powered by Vejreti.com