DEBAT: DF drøfter ikke nye anlægsopgaver via ændringsforslag

Frivilligcenter Græsted skal omdannes til en afdeling for hjemme- og sygeplejen. Foto: Presse/Frivilligcenter Græsted.

DEBAT: På mandagens byrådsmøde skulle der på pkt. 93, tages beslutning om tredje lokation til syge og hjemmeplejen. Sagen var begæret i byrådet fra økonomiudvalget. Byrådet skulle vælge enten at pege på Holtvej i Græsted (tidl. Frivilligcenter), eller Toftebo i Esbønderup.

Flere spørgsmål rejste sig under debatten, og ret hurtigt fremsatte Pernille K. Sams på vegne af Socialdemokraterne og Nytgribskov et ændringsforslag, som ret enkelt gik ud på forsat at fastholde Holtvej i Græsted, som den nye tredje lokation til hjemme og sygeplejen, men resten af forslaget lød således: ”Derudover beslutter Byrådet, at administrationen gennemfører en analyse af det nuværende og fremtidigt forventelige behov for genoptræningspladser, akutpladser og midlertidige pladser, samt hvordan disse pladser kan medtænkes, som option, i de kommende etaper i det sundhedsfaglige hus.”.

Det er som sådan ganske fornuftigt at få beregnet hvor mange fremtidige pladser der mangler, men, at skulle beslutte på et byrådsmøde, om man ønsker en option, i forbindelse med i de kommende etaper ved byggeriet på Østergade, er ikke i orden.

Derfor var Dansk Folkeparti nødt til at stemme imod, da vi mener at sådanne store beslutninger ikke tages i byrådet, men på de kommende budgetmøder.

Brian Lyck Jørgensen
Byrådsmedlem, Dansk Folkeparti.

Leave a Reply