DEBAT: En appel til at støtte forslag imod gensidig forsørgelse

Grafik: Netavisen Gribskov.

DEBAT: Kære borgere i Gribskov kommune. Den igangværende underskriftindsamling imod GF (gensidig forsørgelse) som startede i august i år, er nået over de forlangte 50.000 underskrifter som folketinget kræver, når der skal stilles et borgerforslag til behandling af Folketingets medlemmer. Du kan stadig støtte forslaget.

Jeg appellerer til alle borgere her i Gribskov kommune som har mærket denne lovgivning på egen krop og sjæl. Som den kommune i landet, hvor flest sygdomsramte samlevende eller ægtefæller er sat helt ud af spillet, ønsker jeg inderligt, at berørte borgere støtter op og afgiver deres underskrift i solidaritet, så de folkevalgte politikere har noget at arbejde med det kommende år.

Der er stillet borgerforslag om, en regulær afskaffelse af denne rigide lov, som man opfandt engang tilbage i 1920’erne. 

Jobcenter Gribskov har et enormt ansvar for at familier er splittede op eller opløst via denne lov. Et ansvar ingen politikere endnu har påtaget sig lokalt.

Vores politikere i byrådet forholder sig tavse og ingen har tænkt sig at sige hverken undskyld til de berørte familier, eller forklare hensigten med at føre sygdomsramte på afveje, for at ende ud med at splitte hele familier ad eller tvinge dem ud af kommunen.

Det du kan gøre er at gå ind på: https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-03399 og hjælpe solidarisk til med din underskrift. Det tager ca. 3 minutter af din tid.

Den offentlige Facebookgruppe, TAAGF (Total Afskaffelse Af Gensidig Forsørgelse) rummer i øjeblikket ca 59.000 medlemmer, hvilket betyder at mange i hele landet er hårdt ramt af lovgivningen på området. Men, som den kommune i landet med flest tildelinger, har vi et fælles ansvar for at støtte op om borgerforslaget.

Så læg dine politiske holdninger væk et øjeblik og støt denne vigtige indsamling på solidarisk vis.

Peter M. Otzen.
Flad-ager 10, Gilleleje.

Leave a Reply