Seneste nyheder:

TV Nordkysten

Powered by Vejreti.com

DEBAT: En misforståelse er ved at brede sig!

Kim Valentin (V) borgmester. pressefoto

DEBAT: Kommunalvalget i Gribskov endte med et blåt flertal. Det betyder ikke at de konservative automatisk får borgmesterposten – også selvom de har fået et godt valg. For at blive borgmester skal der være et flertal bagved. Det har de konservative ikke – det har Venstre. Hvorfor det?

Op til valget var der to blå borgmesterkandidater – Trine Egetved og Bent Hansen. Begge gik til valg på at blive borgmester. Det var det, vi lovede vores vælgere. Heldigvis blev det muligt.

Valgforbundet er et teknisk valgforbund, der udelukkende har til hensigt ikke at “spilde” blå stemmer. Der er altså IKKE aftaler om andet end det.

På valgaftenen viste det sig, at der så var 15 mandater bagved Bent Hansen og kun 8 mandater bagved Trine Egetved. Derfor tilbød vi konservative, nye borgerlige og dansk folkeparti at lave en bred konstituering i byrådet med Bent Hansen som borgmester.

De konservative sagde nej-tak. Desværre. De ville have borgmesterposten uanset hvad. Det er de konservative som sagde nej-tak til en mere blå konstituering. Det er altså ikke Venstre som sagde nej til de konservative. Sådan er demokratiet. Der skal altså være et flertal bagved en borgmester.

Jeg vil opfordre til at konservative, nye borgerlige og dansk folkeparti går med i konstitueringen. Vi holder døren åben for dette. Vi mener kommunen skal have en borgerlig liberal borgmester der arbejder bredt med hele byrådet. Det skal IKKE være blokpolitik. Det skal være et samarbejdende byråd.

Kim Valentin
2. Viceborgmester, Venstre
Medlem af folketinget

Seneste nyheder:

Tip os!