DEBAT: Er du tryg ved en institution uden en daglige ledelse på matriklen?

Modelfoto - Pixabay -
DEBAT: Det er vi ikke. I Det Konservative Folkeparti tror vi på, at der skal være ledere til stede i alle institutioner. Rigtige ledere med personaleansvar i hver deres daginstitution. Hvad mener du?

Et flertal i Børne-, Idræt- og Familieudvalget vil ændre dagtilbudsstrukturen. Små institutioner med under ti medarbejdere kommer ikke til at have en daglig leder, men kan få besøg af en områdeleder ind imellem. Alle institutioner vil være omfattet af områdeledelse og dermed bliver der flere steder indsat et ekstra ledelseslag.

Ledelsesstrukturen i dagplejen ændres desuden endnu engang i forslaget.

Vi har været der før, og en del institutioner overvejede dengang at skifte fra at være et offentligt tilbud til et privat tilbud.

Det Konservative Folkeparti stemte nej til at sende dette i høring. Vi italesatte allerede den kommende besparelse i budgetforhandlingerne og foreslog, at vi kiggede andre steder i budgettet for at friholde institutionsområdet.

Lige nu vælger NytGribskov, Venstre og Socialdemokratiet at kaste alt op i luften og se på en helt ny dagtilbudsstruktur. I en tid, hvor alle er ved at bryde sammen af coronastress og en hverdag, som ikke hænger sammen.

Det Konservative Folkeparti har i hele budgetprocessen kæmpet for at undgå det her, men har stået temmelig alene. Vi kæmpede også i går på mødet for at undgå usikkerheden blandt medarbejdere ved at sætte den her spareøvelse i gang.

Det fjerner heldigvis ikke pædagoger, men det fjerner styringen i den daglige drift. For hvem har ansvaret, når lederen først har tid til at komme forbi onsdag?
En daglig ledelse i huset er med til at give tryghed til personalet og til forældrene, da begge parter har en at gå til med problemer og løsninger.

Hvad tænker du? Kan vi være det her bekendt overfor personale, børn og forældre, mens vi befinder os i mere eller mindre coronakaos? Og hvad tænker du om at lægge institutioner sammen?

Trine Egetved
Borgmesterkandidat
Det Konservative Folkeparti

2 KOMMENTARER

Leave a Reply