DEBAT: Erhvervsdrivende i Dronningmølle er blevet skydeskive for politisk profilering

DEBAT: Valgkampen er i gang i Gribskov Kommune, det står efterhånden lysende klart for alle der følger med i de lokale medier. Denne gang kan vi se at en lokal erhvervsdrivende er blevet placeret som skydeskive for politisk profilering – nærmere bestemt den lokale erhvervsdrivende der ønsker at opføre et badehotel i Dronningmølle.


Hvis der er noget vi har brug for i Gribskov kommune, så er det at skabe en god grobund for erhvervsdrivende der ønsker at investere i vores kommune således at flere turister, borgere og virksomheder finder vej herop.

Under den nuværende pandemi har mange genfundet glæden ved at holde ferie indenfor
Danmarks grænser. Det skaber en efterspørgsel på flere overnatningspladser og større diversitet i udbuddet end der findes nu.

RELATERET LÆSNING:

KRONIK: En halv sejr til borgerne i Dronningmølle

Så selve ønsket om at opføre et badehotel er sundt, både for den erhvervsdrivende men så
sandelig også for lokalområdet og kommunen som helhed. Hvis vi vil skabe grobund for en sund udvikling i Gribskov må vi også skabe nogle ordentlige, retoriske rammer for hvordan vi behandler vores erhvervsdrivende her i kommunen.

Det nytter altså ikke at vi udstiller investeringslystne erhvervsdrivende som ude af trit med
lokalbefolkningen og som værende ude på at ødelægge den stemning der allerede er i et
lokalsamfund i bytte for ussel mammon.

Vi kan heller ikke spise dem af med en lidet konkret melding om at der skal udarbejdes en
helhedsplan for et helt område førend en proces med lokalplan kan videreføres.

En helhedsplan vil hurtigt tage samme form som en syltekrukke og dermed risikerer vi at
potentielle investorer løber skrigende væk fordi tidshorisonten bliver uendelig lang.

Siger jeg dermed at vi blot skal åbne sluserne og tillade alt hvad der kommer af forslag? Naturligvis ikke!

Men vi må og skal respektere de der ønsker at udvikle et område og indgå i en saglig dialog omkring udtryk, placering, profil og formål – ikke bruge de enkelte projekter som en
løftestang for ens egen politiske profilering i medierne.

Samtidig skal vi også huske på at der er en grund til at udvikling netop hedder udvikling. Et lokalområde kan sagtens bevare sit særpræg selvom der bliver bygget nyt. Der er jo en grund til at et område er valgt til det enkelte projekt – det er jo netop Dronningmølles kvaliteter og særpræg der i dette tilfælde er årsagen til at man har set et potentiale for at bygge et badehotel.

Der skal jo gerne være investeringslystne erhvervsdrivende tilbage efter valget i november,
investorer der føler at Gribskov kommune er et godt sted at placere deres penge og ikke
frygter at blive hængt ud i medierne af politikere der er gået i valgkamp.

Vi kandidater skylder både lokalsamfund, investorer og borgerne at holde fokus på bolden
og ikke for enhver pris dreje fokus over på os selv. Politik er mere end ens egen stol i byrådssalen – politik er samarbejde, kompromiser og dialog.

Lad os holde fokus på det – så er vi allerede langt!

Thomas Jung
Kandidat til KV21
Nyt Gribskov

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Annonce:

Annonce:

2 Comments

Eva
1. september 2021 at 14:01

Man kunne jo også “bare” sørge for at tingene foregik i den rigtige rækkefølge. Men vi har set eksempler på, at bygherre (uanset om dette er erhvervsdrivende i kommunen eller udefrakommende byudviklere, kommer med en plan, som er såååå fantastisk, at Administrationen på foranledning af UBL kaster sig over en ny lokalplan eller et Kommuneplan-tillæg, såfremt KP ikke giver plads til det ønskede. Og så først derefter sender forslagene i høring – og så er det at man risikerer sure naboer og lokalråd, der oplever helt at blive efterladt i mørket…Hvorefter deres høringssvar ganske bliver overhørt. JO, DET ER SMADDER TRÆLS! Og for at sikre, at der ikke peges fingre ad den lokale erhvervsdrivende, bør Administrationen og UBL sørge for at udvise rettidig omhu og invitere interessenter med i en tidlig fase. HVAD ELLERS? :-)

Flemming Rickfors
24. august 2021 at 15:45

Et Nyt Gribskov kandidatur påstår profilering om et “badehotel”.

Forsøger du at overbevise andre end dit eget spejlbillede om at borgerlige partier skulle være andet end erhvervsvenlige?

Faktum er i denne forfærdelige sag, at vi har en heksebryg af politisk vanrøgt, kammerateri, dårligt håndværk fra administrationen, og en 100% ignorering af byen Dronningmølle og dets indbyggere.

Du udtaler dig om intet specifikt i sagen, fordi du, som din borgmester tilsyneladende, intet kender til sagen – men blot gummistempler ødelæggelsen af et lokalsamfund uden videre overvejelse.

Det kommer til at stoppe 16. november 2021, hvad enten Nyt Gribskov vil det eller ej. Fra Ramløse til Dronningmølle vil vi ikke længere finde os i, at borgerne lades i stikken af de folkevalgte, hvis fornemste opgave er at tage vare på borgenes interesser.

Dit svar, og mangel på omtanke for borgerne, viser måske meget godt, hvorfor hele den borgerlige fløj over til Enhedslisten slutter sammen om, at dette til ændring. På valgnatten vil borgerinddragelse og forventningsafstemning blive et konstitueringsemne er mit gæt.

Skriv en kommentar