DEBAT: Et helårshus er ikke et sommerhus – lovløsheden må stoppe

VALG-DEBAT: Berlingske har afdækket, at der specielt i Tisvildeleje er en tendens til at mange helårshuse ikke er beboet. Ingen har adresse i husene og ingen betaler kommuneskat i de ejendomme. Når et helårshus ligger i byzone, så er der bopælspligt. Det har Byrådet i Gribskov Kommune aktivt besluttet.

Derfor nytter det ikke, at man blot vælger at bruge sit helårshus som sommerhus. Fordi kommunen ikke følger op.
Vi mener, at kommune skal følge op på hvorfor der ikke er mindst et CPR-nummer tilknyttet adressen. Og så må der blive bragt orden i sagerne.
Måske spørger du – hvad er dog problemet? Problemet er, at vores skattegrundlag udhules på den måde. De huse, hvor der skulle bo børnefamilier, der bidrager til kommunekassen på skattebilletten og fylder op i skoler og dagtilbud, bruges af folk, som kun er her en kort del af året.  Det fjerner grundlaget for en by med liv året rundt. Og det er vi i Det Konservative Folkeparti ikke ligeglade med.
Helårshuse i sommerhuszoner er anderledes. Her kan man søge om, at huset gives sommerhusstatus igen. Også det skal der følges op på, så tingene er registreret rigtigt.
I det Konservative Folkeparti vil vi gøre op med lovløsheden og sikre os, at gældende lokalplaner og kommuneplaner naturligvis overholdes. Og det skal gælde for alle.
Trine Egetved
Borgmesterkandidat
Det Konservative Folkeparti

1 Comment

Claus Nielsen
14. oktober 2021 at 16:51

ja jeg syndes også at det skal være forbudt at købe et helårshus som sommerhus.
vi har selv lige fået en der har købt et helårshus, men som selv bør i København . og samtiden har haft 3 familier som har været i huset i 1 til 2 uger .
med larm. så man bør gøre noget.

Skriv en kommentar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

TV Nordkysten

Tip os!

Powered by Vejreti.com