DEBAT: Fem etager i Gilleleje – NEJ tak

Skitse til 5-etagers byggeri i Gilleleje Syd. Grafik: Team Norsjælland.

DEBAT: Danmarks dejligste ferieby skal nu beskæmmes af 5 etagers bygning på kanten af Byporten. Ud af det blå planlægger man nu byggeri i 4-5 etager i Gilleleje Syd – aldrig set før i Gilleleje, som det beskrives. Der er jo nok mere end en grund til, at det ikke er set i Gilleleje før….

Tilhængere af lokalisten vil kalde os forstokkede, konservative, højdeskræk og uden visioner – det er okay. Men til jer, så skal I vide, at vi ikke er alene. Vi er helt overbeviste om, at der er mange i Gilleleje, som ikke ser byen forvandlet til NytGribskovs forsøg på Vesterbro – det gælder både lokale, tilflyttere og sommerhusgæster. Hvorfor? Fordi vi netop drages af den helt særlige charme som fiskerhusene, de smukke villaveje og den idyl, som Gilleleje består af (også når der er 20.000+ besøgende).

Folk drages ikke af højhuse og sætninger som ”arkitektoniske elementer, som giver området en klar identitet, der giver bydelens beboere en naturlig selvforståelse og stolthed.” Der bor 7000 og en sjat i Gilleleje, hvorfor skal 300 boliger og beboere pludselig have deres egen identitet? De er da forhåbentlig en del af det samlede Gilleleje?!

Hvorfor inddrages byen ikke i de tidlige faser?

Det ser ud som om, at planen er udviklet sammen med en potentiel køber, men fuldstændig uden inddragelse af forretningsdrivende og de borgere, der bor og lever deres liv i Gilleleje.

Det Konservative Folkeparti er desværre ikke repræsenteret i udvalget længere og havde derfor ikke mulighed for at stemme, men havde vi haft muligheden var det blevet et stort og rungende nej til overhovedet at overveje 5 etager i Gilleleje.

I Det Konservative Folkeparti er vi bestemt tilhængere af, at vi skal udvikle vores kommune. Men som barnefødte i kommunen, så græder vores hjerter, når vi ser den form for udvikling, som sættes i gang i øjeblikket – helt uden blik for den skønhed, autenticitet og klasse, som en by som Gilleleje har.

Det virker som om flertallet hopper og springer for alle, som vil bygge et eller andet i kommunen. Uanset hvad det der. Og Borgerinddragelsen, som de gik til valg på, er ikke eksisterende. Hvorfor laves sådan en udviklingsplan ikke sammen med byen?

Ja til udvikling med autenticitet men nej til 5 etager.

Det Konservative Folkeparti i Gribskov synes ikke, der skal bygges i 5 etager lige ved indkørslen til Gilleleje. Eller nogle andre steder i Gribskov Kommune. Gribskov Kommune skal ikke være en lille udgave af Hillerød eller København. Vi skal være en smuk landkommune med lavt byggeri, plads til haver, grønne områder og højt til himlen.

Udviklingsplanen er vedtaget af flertallet uden Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti.

Hos Det Konservative Folkeparti kommer vi ikke til at stemme for en lokalplan for dette område, hvis den giver mulighed for op til 5 etager. I vores verden er to etager maksimum i området.

Vi håber, at byen nu reagerer og vækker ovenstående politikere, så vi kan få stoppet planerne om 5 etager. Man kan sagtens bygge nyt og smukt i samme stil som resten af byen. Det ser vi jo blandt andet i området med de smukke små hvide fiskerhuse.

Vågn op Gilleleje, hvis I ikke ønsker dette byggeri i 5 etager.

Trine Egetved               Lars Nielsen
Byrådsmedlem             1. Suppleant
Det Konservative Folkeparti

Leave a Reply