DEBAT: Fokus skal tilbage på ældreplejen

DEBAT: Som byrådskandidat for Venstre og uddannet SSA, læser jeg med, stor interesse på, hvad der bliver skrevet om PlejeGribskov. Jeg har selv været en del af PlejeGribskov, da PlejeGribskov blev til PlejeGribskov. Den enorme medieovervågning har ikke just gjort det nemmere at være ansat i PlejeGribskov.

Jeg er for så vidt enig med dem der udtaler, at der skal tages fat om nældes rod og det kræver at der bliver taget nogle svære beslutninger og det har hun da ret i. Arbejdsmiljøet kommer ikke af sig selv, det er noget som skabes af personalet i samarbejde med ledelsen.

Ledelsen har altid hovedansvaret for at arbejdsmiljøet trives og derfor kræver det også at ledelse går foran. Løsninger på, hvordan et godt arbejdsmiljø skal være i PlejeGribskov skal være en fælles beslutning, derfor MED-Uvalg.

Jeg ved at personalet gør en stor indsats for at komme i mål med de arbejdsopgaver, de hver dag bliver stillet over for. Er det så godt nok? Åbenbart ikke. For så havde der ikke været så megen medieovervågning om hvor dårligt det går. Er det personalets skyld? Nej, det er det ikke. Vi kan da godt blive enige i, at der er altid nogle der falder udenfor, det er dog de færreste. Det er helt klart rammerne, er de mon helt klare?

Skal rammerne udvides, så personalet for flere kompetencer, til at udføre selvstændige opgaver ude hos borgerne. Skal det være så rigidt et system? Ja, der er mange spørgsmål. Svarene må findes hos ledelsen.

Et godt samarbejde med pårørende vil være at foretrække, da de ved mest om de borgere vi kommer hos. De pårørende er som oftest talerør for de ældre som modtager hjælpen. De er advokaten. Inddragelse af pårørende vil sikkert være et skridt i den rigtige retning.

De ældre sidder oftest tilbage med en følelse af at være til besvær, når nu de beder om noget og det kan simpelthen ikke være rigtigt. Så klare regler for hvad der kan ydes og hvad der ikke kan ydes. Tænker at nogle opgaver skal udføres af private aktører.

En anden ting er personalemangel. Der er kommet forslag om et Internt vikarkorps, som kan være til gavn på den korte bane, det løser bare ikke mangel på personale.

En svær beslutning som at vende op og ned på det hele, skal igen komme fra ledelsen. Dog vil det da være en god ide at inddrage personalet.

Rent økonomisk er det ikke at fortrække, med eksterne vikar, da det kan dræne en kommunekasse, ret hurtigt. Det kræver også ressourcer at sætte vikaren ind i, hvordan tingene bliver gjort. Det bedste er selvfølgelig med faste kollegaer. Det giver også mere ro på.

Så i store træk:

  • Lyt til personalet. Det er dem der ved bedst ude hos borgerne.
  • Lyt til borgerne, de vil bare have hjælp.
  • Ledelsen må trække i arbejdstøjet og være en medspiller ude i marken.
  • Et arbejdsmiljø der fungerer, starter hos ledelsen.

Viola Mathiasen
Byrådskandidat (V), Helsinge.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Annonce:

Annonce:

Skriv en kommentar