DEBAT: Godt at vi endelig slipper af med affaldsgebyr

Virksomhederne slipper snart for at betale et for mange virksomheder hadet administrationsgebyr for affald.

DEBAT: Endelig ser det ud til, at vi slipper af med administrationsgebyret for affald. Et tosset gebyr, som altid har irriteret vores lokale virksomheder her i Nordsjælland.

I de nordsjællandske kommuner ligger gebyret på mellem 205 og 635 kroner. Det er jo ikke et stort gebyr, – men til gengæld et gebyr, som jo nærmest koster mere at administrere, end der kommer ind i kommunekassen. Tåbeligt, at både virksomhederne og kommunen skal bruge tid og penge på den slags tosserier.

Derfor glæder det mig, at vi har fået en erhvervsminister, der selv har en mindre virksomhed, og derfor har erfaring med de besværligheder, som små virksomheder skal bruge tid og penge på.

Jeg håber, at DF holder fast i at støtte ministerens forslag, så vi en gang for alle kan få fjernet det gebyr.

Jørgen Simonsen. Foto: Presse.

Forhåbentlig er det her kun starten på en lang række af administrative byrder, som erhvervsministeren vil fjerne. Et forslag herfra kunne være at gøre det lettere for små og mellemstore virksomheder at indberette årsrapport og momsregnskab, fx ved at lade Erhvervsstyrelsen stå for at taste alle oplysningerne ind. Det er nemlig en tidsrøver og udfordring, som mange mindre håndværksvirksomheder må i gang med ud på de sene aftentimer, når opgaverne hos kunderne er afsluttet.

Jørgen Simonsen
Formand for Dansk Byggeri Nordsjælland,
Byrådsmedlem, Gribskov Kommune, Venstre.

Skriv din kommentar her: