DEBAT: Godt med fokus på liv i byerne – dog uden dyneløfteri

VALGDEBAT: Jeg er stor tilhænger af et lokalsamfund med liv. Jeg er selv vokset op i Tisvildeleje og ved, hvor meget det betyder, at der er mennesker i husene, handlende i butikkerne og børn i skolerne.

Derfor glæder det mig meget at min parti-kollega Pernille Søndergaard vil tage den seneste diskussion omkring brug af helårshuse som sommerhuse med i udvalget til næste møde. Jeg mener, at det er helt naturligt, at vi skal diskutere, hvad der er af muligheder for at sikre os, at vores helårshuse bliver købt og brugt af mennesker, der vil bo i vores by og bruge vores lokalsamfund.

Man kunne f.eks. skæve til Bornholm, der har haft samme udfordringer og også har tage beslutninger om et større fokus og medarbejdere, der administrativt kun har fokus på netop dette. Dette kræver dog, som det også ses er sket på Bornholm, at man i Gribskov økonomisk og dermed administrativt afsætter penge til denne ekstra kontrol. I Nytgribskov foreslår vi således udelukkende, at man anvender Boligreguleringslovens paragraf 52, stk 1, hvor man på begrundet mistanke kan indhente oplysninger fra forsyningsselskaber.

Jeg kan dog læse, at spidskandidaten fra Konservative, Trine Egetved, ønsker at gå skridtet videre, hun ønsker med egne ord “at ansætte en kommunal medarbejder der skal kigge de ubeboede ejendomme igennem.” Dette står lidt i kontrast til de muligheder, vi har i boligreguleringsloven og i øvrigt i mine øjne også til, hvad Konservatives ideologi bygger på. I nytgribskov mener vi ikke at kommunen skal stemme dørklokker på privat ejendom, og slet ikke at vi skal overtræde loven som Konservative foreslår.

Jeg mener at ordentlighed, værdighed og selvbestemmelse handler om at vi som minimum overholder loven, men samtidigt  at vi tænker os om og laver tjek hos vores borgere uden at løfte dyner.

Astrid Recinella
Byrådskandidat, Nytgribskov

Skriv en kommentar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

TV Nordkysten

Tip os!

Powered by Vejreti.com