DEBAT: Gribskov er ikke og skal ikke være en version af Vesterbro

Trods en kikset indkaldelse, mødte mange op til borgermødet om 5-etagers byggeri i Gilleleje - og administrationen har åbenbart lyttet til kritikken. (Foto: Allan Andersen)
– og vi skal ikke have højt byggeri. Derfor glæder det mig usigeligt, når jeg i dag slår op på dagsordenen for næste uges møde i Udvikling, By og Land.

Det lader til, at der er blevet lyttet til borgernes massive modstand mod de fem etagers byggeri i Gilleleje Syd. Der lægges i hvertfald op til, at der nu kun bygges i 2 etager – dog punktvis 3 etager. Og ud til Parkvej kun i 2 etager.

Da vi i Det Konservative Fokeparti lige efter sommerferien blev opmærksomme på planerne om 5 etager i Gilleleje Syd reagerede vi prompte. NEJ tak til 5 etager i Gilleleje og i Gribskov. Vi er ikke en version af Vesterbro og skal heller ikke være det. Vi er en landkommune, hvor vi skal have højt til den blå himmel. Der skal ikke bygges i 5 etager efter vores mening.

Derfor er vi dybt taknemmelige for den store opbakning fra borgerne i Gilleleje. Det lader til at vores fælles indsats nu er i gang med at bære frugt. Borgernes stemmer er blevet hørt i det nye oplæg, som politikerne i fagudvalget skal tage stilling til på tirsdag. Så nu krydser vi i Det Konservative Folkeparti blot fingre for at udvalget er enige i, at der bestemt ikke skal bygges højt.

Så kære Gillelejeborgere. Det lader til at vi slap med skrækken denne gang. I Det Konservative Folkeparti fortsætter vi kampen for at udvikle kommunen uden høje huse og højt byggeri. Så vi kan bevare skønheden, naturen, udsynet og den autenticitet, som præger byer som Gilleleje.

Trine Egetved
Byrådsmedlem for Det Konservative Folkeparti

2 KOMMENTARER

 1. Tak, det må man som Gillelejeborger glæde sig over.

  Men, dette gælder åbenbart ikke i Helsinge, hvor administrationen vil forkæle sig sig med flere etagers byggeri lige op til det naturskønne Høbjerg Hegn.

  Men da det i denne sag, er bygherre selv, der til dels behandler indkomne høringssvar mv, så preller de bare fuldstændig af, hvilket gør, at mange borgere opgiver kampen på forhånd.

  Byggeri af det nye Sundhedshus/Rådhus I området lige op at skoven er fuldstændig uhørt og vil både ødelægge naturskønt område og skabe fuldstændig trafikalt kaos på tilkørselsveje i hele den del af byen, herunder fare for alle de børn og unge, der har dette område som skolevej. Og det er ikke kun et højt byggeri, det er oven i købet et byggeri, hvor der dagen igennem vil være kontinuert trafik til og fra, ikke kun fra de mange ansatte, men fra borgere, der kører til og fra dagen igennem. Bare se på det parkeringskaos, der præger hele området omkring det nuværende Jobcenter.

  Så kære Konservative Folkeparti, kunne I ikke også reagere prompte her, inden dette byggeri påbegyndes efter en meget fordækt og besynderlig proces, der bl.a. er hastet igennem midt under Coronanedlukning.

  Lad også os Helsingeborgere slippe med skrækken og hjælp med, at der i det mindste ikke bygges højt lige op til skovbyggelinien, det hører simpelthen ikke hjemme midt i naturen. Et sådan byggeri af en af kommunens største arbejdspladser kunne placeres alle mulige andre steder i kommunen, hvor det ville skæmme naturen langt mindre. 4-5 etagers byggeri og store virksomheder, hører ikke hjemme, som hverken nabo til landzoner eller skoven.

  En bekymret Helsinge borger

Leave a Reply