TV Nordkysten

Seneste artikler:

Powered by Vejreti.com

DEBAT: Gribskov har brug for Paris-aftalen

DEBAT: De tre nordsjællandske kommuner Halsnæs, Helsingør og Gribskov, har indgået et samarbejde om sikring af kystlinjen ud til Kattegat, Samarbejdets formål  er at forhindre de kommende klimastorme skal æde alt for meget af kysten og de kystnære bebyggelser.

Som byrådskandidat kunne jeg også godt tænke mig at de tre borgmester og deres byråd også inddrog grunden til den øgede mængde af klimastorme.

Jeg mener, at kommunerne er nødsaget til aktivt at arbejde på en lokal udmøntning af Paris aftalen COP21 december 2015, hvor  196 medlemslande indgik FN’s klimakonvention (UNFCCC) en juridisk bindende klimaaftale – Parisaftalen.

Her er det ikke nok at grundejere får lov til at udarbejde hårde anlæg langs kysten og kommunerne pumper sand og ral op. Gribskov Kommune er nødsaget til at tage højde for den forøget brug af CO2, og foretage foranstaltninger der er med til at sikre, at vi i fællesskab ikke overstiger en  temperaturstigning på 1,5 grade, hvor vi i dag har brugt de 0,8 grader.

Omkring 30 europæiske byer var i sidste uge repræsenteret på den internationale klimakonference i Sønderborg arrangeret af Syddansk Universitet. Her stod europæiske mindre og mellemstore byer på mål for deres ambitioner og bidrog til en bedre forståelse. af kommunernes klimaindsatser.

Den grønne omstilling er ikke kun forbeholdt de største byer, men at også tusinder af mindre og mellemstore byer som Helsinge, Gilleleje, Græsted m.m. har alle brug for aktive klimaindsatser, som med fordel kan koordineres og integreres  på tværs af kommunegrænser. Derfor skal samarbejde med de 3 kommuner udvides.

De oplagte tiltag kunne være bedre cykelstinet, kollektiv trafik, energirenovering og opsætning af vedvarende energikilder på kommunale bygninger. Nye lokalplaner som Møllebakken i Helsinge skal der indføres krav om energi og ressourceforbrug. Inddrage klima i større grad i folkeskolens undervisningen.

En ambitiøs og synlig kommunale klimaindsats er med til at aktivere borgere om nye fælles indsats så listen kunne blive meget længere når borgerne bliver inddraget, med mange og bedre tiltag.

Bjarne Christiansen,
Gribskovvej 39, Helsinge
Byrådskandidat for Alternativet

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tip os!

Powered by Vejreti.com
Sponsorerede links