DEBAT: Gribskov minder mere og mere om Familien Gyldenkål

Familien Gyldenkål var en serie på tre gamle danske film fra 1970'erne om en excentrisk familie der skifter navn fra Iversen til Gyldenkål for at være lidt højere på strå. Foto: Panorama Film.
DEBAT: Jeg elsker familien Gyldenkål, hvor er det en skøn film, hvor kreativitet ingen ende vil tage, når det gælder om at tage røven på andre for økonomisk vinding. Ganske vist lever de på lånte penge, men facaden er flot og omverden bliver forblændet. Må jeg byde velkommen til familien Gribskov.

I filmen kan vi drømme os videre og gå grinende i seng. I Gribskov skal vi leve med konsekvenserne. Som den første kommune i landet kan familien Gribskov nu pynte sig med at have lånt 17 millioner kroner for at være likvide.

Forgældet sig i flere 100 millionklassen til byggerier og opført et beboelsesmonument, som på alle måde vil minde om deres højtravende illusioner midt i Helsinge.

“SE OS, HØR OS – og ti så stille”.

Familien Gribskov har ikke tænkt sig at lytte til andre, og da slet ikke dem de tager pengene fra indbyggerne i kommunen.

At gøre noget for andre bliver ikke prioriteret.

I snart 4 år er de økonomiske prioriteringer i byrådet kun gået en vej: Lad os spare på alt der har betydning for indbyggernes dagligdag, lad os forringe servicen til børn, unge, uddannelser, arbejdsløse, ældre. Lad os ikke bruge energi på at kæmpe mod den kommende råstofplan, som kan blive et helvede for de indbyggere, der skal leve op af disse.

Erhvervslivet har man lagt i en bunke nede i kælderen. Et hurtigere og tidsvarende internet bliver på trods af borgeropråb ikke hjulpet i gang.

Men at byggemodne kommunale solgte grunde, uden hensyntagen til biodiversitet eller økonomiske omkostninger, det kan familien Gribskov finde penge og tid til, og så pyt med, at budgettet bliver overskredet med 100%.

Det er jo borgerne, der betaler og når det ikke slår til, beskatter vi dem bare yderligere.

Jeg betaler min skat med glæde, men når jeg ser hvordan pengene forvaltes af familien Gribskov føler jeg mig snydt, på samme måde som familien Gyldenkåls kreditorer.

I år skal der være kommunalvalg. ÅH HVOR JEG HÅBER PÅ FORANDRING. Forandring der sætter borgerne i centrum igen.

Lars Bregnbak
Bygmarksvej 20, 3200 Helsinge

1 KOMMENTAR

Leave a Reply