DEBAT: Handlen og kulturen skal gå hånd i hånd i Helsinge

Der bliver bygget godt til i Gribskov, her overfor Rådhuset i Helsinge, hvor der opføres lejeboliger. Foto og tekst: David Abildgaard.

DEBAT: Nu sker det! 200 nye boliger i Helsinge centrum, ny Netto og ny Rema 1000. Superbest´s gamle bygning bliver revet ned og skaber et nyt byrum, Nytorv forskønnes med boliger og Møllebakken får attraktive boliger.

Politisk arbejder vi med at bringe kulturen ind i bymidten. Kunne det være en mulighed at flytte biblioteket ind i bymidten?

Den 30. april holder Gribskov kommune borgermøde i Tinghuset for at få input og drøfte de muligheder, det kan give at flytte biblioteket ind i bymidten og sammentænke det med frivilligheden og kulturen.

Med Tinghuset i den ene ende af byen og Kultursalen i den anden ende vil der åbne sig store muligheder og bliver det kun fantasien, der sætter begrænsninger. Med en attraktiv handelsgade imellem de 2 kulturtilbud vil Helsinge i fremtiden kunne udvikle sig til sin helt egen levende by – dag og aften året rundt.

Måske er tiden løbet fra en traditionel gågade? Skal vi give det et forsøg og gøre gågaden til en sivegade med let kørsel, hvor den er ensrettet fra Gadekæret og Stationen med udkørsel ved den nye Netto butik?

Vi er klar til at lave denne løsning, som allerede er på plads i flere andre byer med succes.

Måske skal der også være søndagsåbent i butikkerne i Helsinge? Det ville kunne gøre byen levende om søndagen, så byen kan opleves med brunch / frokost, shopping og kulturtilbud i Tinghuset.

Måske skal handlen fordele sine ressourcer i udvalgsbutikkerne på hverdage, så pendlerne kan nå hjem og handle i deres egen by og ikke vil være nødsaget til at stoppe og handle i Hillerød ?

Måske skal vi forskønne bagsiderne på de ejendomme der ligger ud til Rådhusvej og Gadekærvej, så man allerede ved ankomsten til Helsinge kan se, at her er der en levende og attraktiv by, som er dejlig at handle i.

Hvis vi ikke skal afvikle vores by, så skal vi gøre noget ved det NU! Vi får nu tilført 2 store nye fødevarebutikker og flere hundrede nye boliger. Hvad venter vi på?

Dette er blot nogle af mine tanker. Jeg er sikker på, at der findes mange flere ideer blandt alle jer der bruger Helsinge i dagligdagen.

Mød op den 30. april og gøre denne dag til startskuddet, så Handlen og Kulturen fremover går hånd i hånd i Helsinge.

Jesper Behrensdorff
Byrådsmedlem, Det Konservative Folkeparti
Formand for Strategi & Samskabelse

Skriv din kommentar her: