DEBAT: Har NytGribskov opfyldt så meget som et eneste valgløfte?

DEBAT: Som almindelig borger i Gribskov kommune kan det undre mig, at vi alle får at vide at vi skal spare, og at det igen skal gå ud over både ældre- og børn-unge-området. Men kort efter denne udmelding fra vores borgmester, Anders Gerner Frost, så fremviser man nye byggerier, byggerier som ikke giver mening, da de penge f.eks. kunne bruges langt bedre på ældreområdet.

For Gribskov Kommune kan på ingen måde tillade at spare mere på ældreområdet, men heller ikke på børne-ungeområdet her i Gribskov kommune. Det er faktisk ved at være pinligt at bo i Gribskov Kommune med alle de besparelser på de nævnte områder.

Jeg tænker tit over, om byrådet overhoved tænker tingene igennem, før de tager deres beslutninger? For sådan lyder det på ingen måde, når man først har informeret borgerne i Gribskov kommune, om at der skal bespares, og man så kort efter laver artikler om, at der skal bygges dit og dat her i Gribskov kommune. Hvad i alverden skal vi bruge alle de købmandsbutikker til? Og hvorfor skal vi nu lave forskellige afdelinger i Gribskov kommune? Hvorfor lave om på ting, som virker godt og har virket fint før?

Jeg syntes, at byrådet bruger vores skattekroner helt forkert og syntes på ingen måde, at borgerne bliver inddraget i disse beslutninger, inden at der bliver taget en afsluttende beslutning.

Borgere har da også et ord at sige til de forskellige idéer, som nu kommer frem, da de også bor her og skal stadig være i kommunen længe. Men hvis Gribskov kommunes byråd forsætter med at spare så meget på ældreområdet, så flytter folk fra kommunen, da ingen tør blive gammel her i Gribskov kommune. Jeg ønsker personligt ikke at blive gammel i Gribskov kommune, for der er ingen form for velfærd og omsorg m.m.

Dem som sidder i Gribskov kommunes byråd, bliver jo også ældre på et tidspunkt, mener de selv at det er okay med de besparelser, som de har foretaget indtil videre her i kommunen? For jeg tror næppe på, at de ønsker at blive ældre og blive udsat for de besparelser, som det ser nu.

Siden Anders Gerner Frost blev borgmester i Gribskov kommune har han sammen med hans parti Nyt Gribskov kun brugt penge på ligegyldige ting, men de har f.eks ikke holdt nogle af de aftaler, som de nævnte under kommunalvalget. Det er selvfølgelig normalt, at politikerne lover en masse under valgkampen, men at man slet ikke holder noget af det, man har lovet er ikke i orden. Og det slet ikke i orden, at man vil bruge 100.000.kr på en så kaldt “inspirations tur” til Bornholm… hvad er der lige til inspiration der?

Det er helt væk at bruge 100.000 kr. på sådan noget pjat, når de kunne gå til ældreområdet.

Nu hvor Gribskov Kommune også har valgt at tage hjemmeplejen hjem, før man har fundet et nyt og fornuftigt plejefirma som kunne overtage hjemmeplejen fra Attendo… du sælger jo heller ikke dit hus, før du har fundet et andet hus?

Gribskov kommune handler helt forkert på deres valg af hjemmesygepleje-levendør, for det må simpelthen ikke handle om, hvad der er billigst. For hvis du betaler et firma billigt, så får du også dårlig omsorg og dårlig velfærd til de ældre borger.

Det er da heller ikke i orden, at man hjem tager hjemmesygeplejen og så går ud og invisterer i nye bygninger i stedet for at investere i ordentlig velfærd. Man har samtidig også valgt at opsige rehabiliteringscenteret for fre ældre borgere. Det håber jeg, at Gribskov kommune hurtigt finder ud af var en stor fejl, for hvad i alverden har Gribskov kommune så tænkt sig at stille op med ældre borger, som ikke kan være derhjemme pga akut opstået sygdom eller lignende?

Hvis de ældre ikke har et sted at komme hen, efter en evt. indlæggelse på et sygehus, så kan dette få alvorlige konsekvenser.

Plejehjemmene i Gribskov kommune har hverken plads eller mulighed for at have borgere, da der i forvejen er lange ventelister på at få en plads på et af de forskellige plejehjem, her i Gribskov kommune. Toftebo er kun godt for Gribskov kommune, da borgerne har et sted at tage hen efter sygehusbesøg, eller imens de venter på en plejehjemsplads, men også hvis en borger har brug for grundig genoptræning.

Toftebo er et aflastningssted både for svære demente borger og for borgere, hvor funktionsniveauet er faldet en del.

Så kære byrådet i Gribskov kommune, vil i ikke godt stoppe med at spare så meget på ældreområdet her i Gribskov Kommune og bruge vores fælles skattekroner på en bedre, retfærdig og logisk måde, for vi bliver jo alle gamle på et tidspunkt, også jer politikere.

(Indlægget er redigeret ned i størrelse af redaktionen)

Peter Sajith Prasanna
Adresse redaktionen bekendt

Skriv din kommentar her: