DEBAT: Højt byggeri dræber sjælen i Gilleleje

Forslag til kommende byggeri i Gilleleje Syd. Grafik: Team Norsjælland.
DEBAT: Fedtet ind i et bilag på side 29, står der i et visionsnotat, at der kan arbejdes videre med at opføre en boligblok på op til fem etager i Gilleleje Syd. En sådan boligblok passer ikke ind nogle steder i Gribskov Kommune, ej heller i Gilleleje. 

Det er ikke den aftale som Dansk Folkeparti har lavet tilbage i 2017, vi mener at området bør bebygges med rækkehuse, lidt i stil med Bavne ager, hvor boligerne er revet væk. Gilleleje Syd skulle samtidig indeholde alment byggeri, så der netop kommer flere lejeboliger, hvilket mangler i Gribskov Kommune.

Det har aldrig været Dansk Folkepartis ønske at få etableret en boligblok op til fem etager, så hellere bygge lavt og tæt, netop som resten af området omkring Parkvej.

Vi har tidligere set hvordan et flertal ønsker at bygge højt, senest i Helsinge, på Østergade, hvor et nyt administrativt center ønskes i fem etager.

RELATERET LÆSNING: Store planer: 5-etagers boliger på vej til Gilleleje

Det er meget bekymrende at en lokalliste i spidsen for denne kommune er med til slet ikke at lytte til de lokale, men i stedet kun ønsker at smadre sjælen i Gilleleje. Visionsoplægget er jo det som der arbejdes videre med i et lokalplansforslag, så tro at de  fem etager pilles ud, har Dansk Folkeparti svært ved at tro, ellers var det jo pillet i på mødet i UBL, d. 18. august.

Lad os bygge det som passer til Gilleleje, og det som borgerne efterspørger, lige nu virker det ikke til at borgerinddragelsen fungere.

Brian Lyck Jørgensen
Dansk Folkeparti, Gribskov.

8 KOMMENTARER

  1. Hvor er inddragelsen af borgerne? Alle småting som borgeren vil have ændret, bliver der som regel stemt nej til, før det kommer på bordet. Selvfølgelig skal der ikke bygges en skamplet på 5 etager i Gilleleje hvis jeg blev spurgt(men det bliver jeg jo nok ikke).

  2. Med tanke på hvordan det er gået med kommunens byggedrømme i Helsinge, så må man da håbe at planen ikke bliver til noget.

  3. På spørgsmålet fra Berlingskes journalist i forbindelse med artiklen om Sundhedshuset, bragt 25 juli 2020, om hvorvidt dette høje byggeri ikke kunne tænkes at danne åbninger for lignende byggeriet (underforstået i Helsinge) svarede Pernille Søndergård, at hun ikke kan forstå bekymringerne for hvordan et Sundhedshus på 25 m eller 5 etager kan skabe bekymring for lignende bygninger!

    3 uger senere….. Min uro var vel ikke helt ubegrundet? Godt nok er det denne gang Gilleleje, der står for skud! Og hvor er inddragelse af lokalråd? Hvad er det for grunde, der er er blevet solgt for lukkede døre? Bare mere ved til mistillids-bålet!

Leave a Reply