DEBAT: Hvorfor må private ikke drive plejehjem?

Genrefoto: Pixabay.
DEBAT: Her i Gribskov ligger en lille perle af et plejehjem kaldet Dagmarsminde. Det er et friplejehjem, altså et privat plejehjem, som May Bjerre Eiby på egen hånd stablede på benene, da hun så, hvordan hendes egen svært demente far visnede hen i det offentlige.

På Dagmarsminde insisterer May Bjerre Eiby på, at omsorg skal være nøgleordet, og det virker. Med relativt få midler har May lavet et plejehjem, hvor servicen er i top, og beboerne er glade. Det er vel sådan et sted vi alle går og drømmer om at komme hen, når den tid kommer?

Måske, men ikke for regeringen og venstrefløjen, som ser anderledes på det. Jeg mangler at høre det gode argument på, hvorfor de er imod? Jeg går ud fra, det er ordet ’privat’, de ikke kan lide.

Fra konservativ side kan vi ikke forstå den trang til ideologiske korstog. Vi vil den stik modsatte vej. For kernen må da være, at alle ældre sikres retten til en god og værdig alderdom? Sådan synes vi i hvert fald.

Derfor vil vi Konservative gerne deltage i debatten. Vores inputs er, at vi vil gøre det lettere at drive friplejehjem, og så vil vi rydde op i bureaukratiet. 49% af de offentlige ledere på ældreområdet siger, at de begrænses af dokumentationsprocedurer, og den tid er bedre brugt på de ældre. Desuden vil vi give de ældre et frit valg, det giver værdighed, når man selv kan vælge, hvor man vil bo. Afslutningsvis vil vi fordoble klippekortsordningen, det giver også et mere frit valg. De ældre må selv afgøre, om de vil have hjælp til madlavning, rengøring eller andet – det burde være en selvfølgelighed.

Med disse tiltag kan vi sikre, at den ældre generation behandles ordentligt. Vi ønsker en værdig alderdom uanset, og private plejehjem kan være med til dette.

Egil Hulgaard
MF, Det Konservative Folkeparti

Leave a Reply