DEBAT: Hvorfor taler man kommunen ned i en valgkamp?

VALGDEBAT: Det er som om at det handler om en og kun en ting i valgkampen; at fortælle hvor forfærdeligt et sted Gribskov kommune er at bo, at drive virksomhed, at gå i skole, at være gammel eller være børnehavebarn i. Hvor dårlig infrastrukturen er og hvor meget tålmodighed det kræver at pendle til og fra kommunen.

Underforstået naturligvis; det bliver meget bedre med et nyt flertal – men har man egentlig lyst til at høre på kandidater der taler kommunen ned frem for op?

Det er bekymrende at se hvordan der gang på gang bliver søgt efter undersøgelser der kan underbygge påstanden om en kommune på randen af bankerot, en kommune som ingen fremtid har med den nuværende retning og som ingen fornuftige mennesker kunne drømme om at flytte til eller åbne en virksomhed i.

Lad mig fortælle hvad jeg ser;
Jeg ser en kommune med en lysende fremtid, en kommune med uanede muligheder, en kommune hvor det er trygt og dejligt at vokse op og hvor naturen er en integreret del af hverdagen.
Jeg ser også en kommune med en perfekt størrelse til at gå forrest for at tackle klimaforandringerne og understøtte iværksættere med grønne ambitioner.  Jeg ser en kommune med et kæmpe potentiale!

Jeg ser også en masse muligheder for forbedringer på bl.a børne- og ældreområdet hvor vi skal finde en bedre balance.

Det der burde være en styrke i et byråd er vendt til en svaghed allerede i valgkampens spæde start; forskellighederne.
Forskelligheder er med til at kvalificere beslutninger og til at anskue problemstillinger fra flere vinkler. Forskelligheder er med til at prioritere rigtigt hvis man tør være nysgerrige på hinanden frem for at blive sure eller fornærmede.

Lad os fremhæve hver vores forskelligheder her i valgkampen og fortælle hvad vi kan gøre for at gøre Gribskov til et endnu bedre sted at bo og ikke kun bruge tid på hvad “de andre” gør forkert.

Lad ikke ambitionen om en plads i byrådet overskygge det faktum at Gribskov er et fantastisk sted at bo, leve og drive virksomhed.

Lad os lede efter de gode historier frem for de dårlige.

Vi skal jo bo her, tiltrække nye borgere og være attraktive for iværksættere efter et valg! Det er altså svært på ryggen af en fortælling om at det hele er forfærdeligt.

Med positive hilsner

Thomas Jung
Kandidat for Nyt Gribskov

4 Comments

Bodil jørgensen
4. oktober 2021 at 19:52

NaturNationalPark Gribskov er en katastrofe af dimensioner – her er ikke lyttet til beboere og brugere.
Vi får en rædsel af et hegn 2,5 meter højt og 22 km langt om som vil indespærre vilde og tamme dyr. Elge, kastrerede tyre, kronhjorte og dådyr – op mod 1000 stk samt de der i forvejen bor i skoven – skal kæmpe om føden gennem en kold vinter. De må ikke fodres eller behandles v sygdom.
Du og jeg skal gå, ride eller cykle mellem dyr vi ikke er trygge ved og som hvert år er årsag til uheld.
Skoven skal stå som urørt – dvs skovdrift ophøre og tømmer til danske forbrugere skal hentes i udlandet. Ikke nogen gevinst for CO2 balance eller miljø.
Dyr vil dø i hegnet – de løber ind i det og kommer tilskade.
Togene og biler vil påkøre skovens dyr som løber langs spor og veje.
Ja der er dejligt i Helsinge – men ikke i fremtidens Gribskov !

4. oktober 2021 at 9:59

Kære Thomas
Det synes jeg ikke jeg gør. Her er gode, men selvfølgelig også mindre gode ting om vores kommune 😀

Det er dit land, det er mit land.

I 50 år har jeg haft hjem i Gribskov kommune. Et enestående sted i Danmark med et par større byer, en mangfoldig af små landsbyer, skove, søer og ikke mindst vores fantastiske hav, Kattegat. Ja, man skulle være et skarn, hvis ikke man til enhver tid ville forsvare dette smukke sted og de mange gode folk, der bor her.

Men naturen har desværre ikke fået det bedre i Gribskov med tiden. Det er trist. Hvor er lærkerne, hvor er viberne, hvor er bierne og sommerfuglene? Når jeg fiskede her som dreng var der altid torsk. Nu er de helt væk.

Hvordan kan det være anderledes, når samtlige vores strandudløb forurener vores smukke hav med en cocktail af gødning, kemi og tungmetaller.

Drikkevandet, hvor jeg bor, har altid smagt fantastisk, men nu truer gift fra landbrug og erhverv. Hvad skal vi gøre?

Der sker også gode ting. Tænk at Søborg Sø nu igen opstår. Tænk at vi nu igen får mere og sammenhængende natur med naturpark i Gribskov, og at nogle sjældne sommerfugle er vendt tilbage i Heatherhill. Tænk at næsten alle vores politikere nu vil en grøn dagsorden og lover os blomstrende grøftekanter. Kan det blive bedre?

Spørg smukke Arresø, der altid har haft det svært. Med alt det nye byggeri i Hillerød lider Danmarks største sø. Det kan vi ikke være bekendt. Men helt fremme på beatet med affaldssortering kan man vist heller ikke sige, vi selv er. Her, hvor jeg bor, ender jo alt i den samme affaldssæk..

Ja, meget kunne blive bedre. I min lille naboby, Dronningmølle, ville en driftig erhvervsmand bygge et 4 etagers badehotel lige op af det smukke fredede Rusland. Borgerne protestere, men et stort flertal i byrådet synes det var et rigtig godt initiativ og lavede ny lokalplan. Til sidst trak bygherren sig. Han ville ikke “ødelægger den gode stemning” i Dronningmølle. Bagefter kan man spørge: Hvorfor sagde byrådet egentlig ja.

Til gengæld blev en trist 42 meter høj stålmast plantet lige midt i byens hjerte. Sådan mener åbenbart vores byråd det skal være, når tre store selskaber konkurrerer om at plastre landet til med mobilmaster. Kunne firmaerne så bare bruge de samme master og ikke opstille hver sin af WHO mistænkte kræftfremkaldende strålemast?

Og hvordan har vi mennesker det i Gribskov kommune? Godt, vil de fleste sige. Men gælder det også børnene, de unge og de ældre? Kan vi gøre det endnu bedre med normeringer, hæve tilfredsheden og niveauerne i skolerne og ikke mindst: Passer vi nu godt nok på vores gamle? Eller er de svage ældre ved at blive helt rundtossede af et skiftende rand af hjælpende personaler?

Og hvad med kunsten og kulturen? Et spørgsmål, der ofte glemmes i farten. Nok har vi fantastiske Kulturhavn i Gilleleje, men hvad sker der i Helsinge? Bliver det tomme Tinghus til et kulturhus med kunst og kultur, fælles spisning osv. Og hvad sker der med den store eventplads i Græsted? Bliver græsset snart slået til andet end det årlige veteranbilshow?

Gribskov er trods alt et enestående sted at bo.. “Det er dit land, det er mit land” synger Woody Gurthie. Og det forpligter. For mit vedkommende bliver det som kandidat til byrådet.

En spændende udfordring.

Arne Würgler, kandidat for Enhedslisten til Gribskov Kommunalbestyrelse.

Morten Brendstrup
4. oktober 2021 at 8:36

Kære Thomas, du, har ret så langt at det ville være dejligt at vi kunne sælge gribskov bedre, men det er svært at være super positiv efter de sidste fire år. Et par eksempler på hvordan nyt gribskov Ikke sælger Gribskov. Skolelukning trods andet lovet i valgkampen. Børnehave lukninger, stemme imod en smuksering af gilleleje, flytte Rema1000, samt få en vandrehjem og nye parkeringsmuligheder. (for at please superbrugsen). Stigning af dagplejepriser, lukning af gæstehus for dagpleje. Dette er blot et lille uddrag af hvordan man ikke har solgt Gribskov de sidste fire år.

Til sidst vil jeg også gerne påminde dig om valgkampen for fire år siden, her var du den kritiske røst, som gang på gang haglede det siddende flertal ned. Hvad er ændret? Nå ja du har skiftet side, nu vil du selv stemmes ind, og så ovenikøbet i et parti som har siddet helt skævt på potten. Jeg ønsker dig en god valgkamp trods alt, men hvor jeg inderligt håber at Nyt Gribskov ikk får lov til at ødelægge fire år mere af Gribskov.

Anders Pervill
4. oktober 2021 at 8:08

Hej Thomas,
Tænker at nærmest ingen kan være uenig med dig i, at det er bedre at “tale op end ned”
Tænker også, at ingen vel er i tvivl om, at du i dit indlæg krampagtigt forsøger at snakke NG op fra det hul man har gravet sig ned i…
Nej Thomas NG fik muligheden (ved et tilfælde) og dumpede med et brag.
At en ung (yngre) politisk interesseret mand som dig, ikke kan se, at NG forhåbentlig har udspillet sil rolle må undre… Men held og Lykke til dig, det får du vist brug for..!

Skriv en kommentar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

TV Nordkysten

Tip os!

Powered by Vejreti.com