DEBAT: Hvorfor vil man ikke lytte til fagfolk?

DEBAT: Hvor er det trist, at en spareøvelse i Gribskov Kommune nu skal gå ud over børn og ansatte – endda børn som i forvejen har det svært. Her drejer det sig om sårbare børn, der har fået et tilbud om en specialklasse, hvor der netop bliver givet plads og muligheder til læring, der er tilrettelagt det enkelte individ.

Det handler om den tættere mulighed for 1-1-guidning med få klassekammerater, men at barnet samtidig får en tæt tilknytning til en stamklasse med andre sociale relationer.

Nu vil man så, i Gribskov Kommune, forflytte disse elever til andre matrikler. For hvis skyld?

Her er hverken tænkt på de ansatte, som nu mister deres arbejde, hvis de ikke ønsker at flytte med. Men især går det ud over de sårbare elever, som nu bliver tvangsflyttet. De bliver revet væk fra det trygge nærmiljø i form af kendte voksne og kammerater. Nu skal de pludselig ind på andre skoler og danne nye relationer til både lærere og elever; ind i klasser med flere elever, hvor tiden med en lærer så bliver mindre.

Derfor kan vi tabe en stor del af de her elever på gulvet i en tid, hvor vi netop skulle give dem troen på dem selv til at kunne videreuddanne sig efter folkeskolen.

Og hvis de ikke får nye relationer i deres nærmiljø, hvem skal de her sårbare børn så have et socialt liv med uden for skolen? Dette ville de kunne bibeholde, hvis de forblev i deres nuværende, kendte nærmiljø.

Det kan ikke være for elevernes bedste, at et flertal i vores Børne-, Familie og Idrætsudvalg nu har stemt for denne spareøvelse. Jeg bliver trist over at se, at ingen, ud over Det Konservative Folkeparti, kunne se, at denne løsning ikke er holdbar. Det virker som om, at flertallet ikke har kigget med alvor på høringssvar fra især fagorganisationer. Høringssvar, som bør tænde alle advarselslamper, hvis man tager sit ansvar som politiker alvorligt.

Simon Mortensen, Konservative. Foto: Presse.

Jeg håber, at andre partier, i samarbejde med Det Konservative Folkeparti, vil være med til at kigge på denne løsning endnu engang. Det er ikke den rigtige løsning, som et flertal har valgt. Muligheder for mere fælles, tværfaglig supervision på tværs af tilbuddene kan man kigge på. Det må kunne gøres bedre for både børn, forældre og de ansattes bedste.

Simon Mortensen
Kandidat til byrådet for Det Konservative Folkeparti

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Annonce:

Annonce:

Skriv en kommentar