DEBAT: Konservative søger aktindsigt i udligningsberegninger

Udligningsordningen mellem rige og fattige kommuner bør ses igennem med lup, mener Konservative i Gribskov. Genrefoto: Steve Buissinne, Pixabay.

DEBAT: Hvorfor mener regeringen at vi i Gribskov skal betale mere i udligning? Regeringens udkast til udligningsreform betyder, at vi i Gribskov Kommune skal betale over 16. mio kr. mere i udligning end vi gør i dag.

En del af den udligning kommer til at gå til kommuner med højere serviceniveau og lavere skatteprocent end i Gribskov Kommune.

Sidste år fik vi tilskud til særligt udsatte kommuner. Derfor er vi stærkt forundrede over at regeringens regnemaskiner nu er kommet frem til, at vi skal betale yderligere i udligning. Noget stemmer ikke.

Derfor har vi i dag søgt aktindsigt i de bagvedliggende beregninger og dokumenter via Social- og Indenrigsministeriet. Vi opfordrer til at alle i Byrådet også lægger pres på deres respektive partier på Christiansborg, så vi kan få frem i lyset hvilke beregninger, der ligger til grund for, at regeringen er kommet frem til konklusionen om, at vi i Gribskov kan betale yderligere i udligning. Alle beregninger den tidligere regering lagde frem viste nemlig det modsatte.

Vi er i Gribskov Kommune voldsomt presset på vores serviceniveau, og vi har ikke en stor kassebeholdning. En ekstra regning på over 16 mio kr. til udligning vil lægge massivt pres på vores kommune og på den service, vi kan levere til vores borgere. En service som i forvejen er udfordret.  Det vil vi ikke acceptere stiltiende.

Den Konservative Byrådsgruppe i Gribskov

Skriv din kommentar her: