DEBAT: Kystsikring, eller herligheder for skattekroner?

Arkivfoto.

Modelfoto: Allan Andersen

DEBAT: Som deltager på borgermødet onsdag aften i Kultursalen, blev jeg noget overrasket, og så alligevel ikke. På slide nr.3 stod ”Hårde anlæg ikke indgår i projektet”, dette vil være op til de enkelte grundejere, eller kystsikringslag at etablere.

Kigger man tilbage på byrådsmødet d. 18 juni 2018, står der i dagsorden vedr. Nordkystens Fremtid. ”Supplerende skræntfodssikring eller anden hård kystsikring indgår ikke i dette projekt”

Jeg har flere gange stillet spørgsmål til, om man nu var ved at fjerne disse hårde anlæg fra projektet – aldrig fik jeg svar på dette! Heldigvis undlod jeg og DF at stemme på dette punkt.

Efterhånden ligner projektet nu det oprindelige projekt fra 2010, hvor man vil sandfodre kysten med x-antal kubikmeter sand. Det eneste som nu adskiller dette projekt er, at man vil tilføre en smule ral.

Jeg vil nu sammen med resten af DF-Byrådsgruppen, samt bestyrelse tage en snak om hvordan vi i fremtiden forholder os til Nordkystens Fremtid.

Der vil i hvert fald ikke være stemmer fra mig hvis man fastholder mængden af sand som er på 2.4 mio m3 – det svarer til, at en sandsuger skal sejle frem og tilbage med sin last hele 2500 gange, og samtidig nu har en plan om at fjerne de hårde anlæg.

Desuden mener jeg stadig at de to af områderne man lige nu undersøger vedr. mængder af sand og ral ligger alt for tæt på kysten (Kun 1 km.) selvom der på byrådsmødet den 18 juni blev sagt at man ikke ville suge sand tæt på land.

Dette projekt bør stoppes eller sættes i bero, indtil man får diskuteret om de hårde anlæg igen kommer med i projekt, således det ikke kun er sand; et spørgsmål der faktisk blev stillet af flere borgere, som også var bekymrede for de få kystnære stenrev der er tilbage. De vil blive tildækket med sand, og skabe den ørken som allerede findes ud for Hornbæk Plantage.

Brian Lyck Jørgensen (O)
Næst.fmd. Miljø, Klima & Kyst.

Giv din mening til kende: