Debat: Lad os passe på børnene og de unge

(Modelfoto)

Debat: Corona-pandemien og de medfølgende restriktioner er hårde for os alle. Det har vendt op og ned på hverdagene, rutinerne og samværet – men en gruppe, som er særligt hårdt ramt af restriktionerne, er børn/unge.

Eleverne i folkeskolerne og ungdomsuddannelserne mistrives desværre i større og større grad – de savner ganske enkelt deres sociale liv.

Det Konservative Folkeparti ønsker derfor, at vi, som kommune, kan give de unge mennesker et sted at henvende sig med deres tanker og følelser.

For det kan være svært at sige til sine forældre eller venner, at man er ensom, bange for at blive smitte med Corona eller har en masse mørke tanker.

Derfor foreslår Det Konservative Folkeparti, at der bliver oprettet et ungenetværk, hvor børn og unge anonymt kan ringe og tale med personale fra fx ungdomsskolen eller SSP – medarbejdere, som er vant til at tale med unge. Ingen spørgsmål eller emner er for store eller små.

I aften vil vi på mødet i Børn, Idræt og Familie tage dette op med vores kollegaer og med administrationen. Vi mener ikke, det skal være en langtrukket politisk proces med alverdens sagsfremstillinger, men hellere, at vores forslag skal ses som et indspark til vores administration og vores måde at lave opsøgende arbejde på. En del af de unge, som har brug for en at tale med, er ikke dem man møder på gaden, men dem, der sidder derhjemme og gemmer sig lidt på værelset. Og dem må vi ikke glemme i den svære coronatid.

Jeg håber, mine kollegaer i udvalget vil tage godt imod forslaget, så vi hurtigt kan få en sådan funktion i gang.

Trine Egetved
Det Konservative Folkeparti

Leave a Reply