DEBAT: Samarbejde mellem øst og vest er vejen ud af økonomisk krise

DEBAT: Nu er kommunens skrantende økonomi da kommet frem i lyset. Nu må  Helsinge Kommunalpolitikere og Græsted-Gilleleje politikerne til at samarbejde og lade fortiden gå i glemmebogen.

For noget må der gøres. Tovtrækkeri er der ikke  plads til men samarbejde på tværs af kommunen så den ikke bliver delt op i Vest og Øst, hvor Vest får mest opmærksomhed.

Vi er en hel kommune, hvor vi skal have infrastrukturen til at fungere og kræve-mentaliteten lagt i skuffen. Nu er det på tide at bruge og efterleve mottoet “hvad kan jeg bidrage med” så vi får en veladministreret kommune der “‘works smarter’ og ikke ‘harder’. Det sidste koster for mange penge.

Se nu at rationalisere administrationen i kommunen. Stop luftkastellerne om et nyt rådhus med sundhedshus integreret. Vi har bygninger der kan bruges til formålet. Derudover er det vigtigt, at borgere uden bil kan komme rundt i kommunen på en nem og let måde enten på cykel eller offentlig transport. Sikre cykelstier er et ‘must’ i denne kommune, der er opbygget af mange landsbyer. 

Jeg kommer fra en veladministreret kommune, hvor renovationen koster det samme som i Gribskov. Dog bliver der hentet 6 enheder af 190 liter haveaffald hver 14 dag og hver 14 dag bliver der hentet storskrald (møbler m.v. ikke byggeaffald. For samme pris?

I denne kommune skal vi selv køre vores haveaffald på genbrugspladsen og udleder mere co2, end hvis det blev organiseret på en smart måde.  Kommunalpolitikerne burde tage på en studietur til Gentofte og se hvordan det foregår der.

Margit Mølgaard
Hindsehovgården 16
3120 Dronningmølle

Skriv din kommentar her: