DEBAT: Mangler vi ikke en regulær undskyldning fra Byrådet?

DEBAT: Efter at have overværet byrådsmødet i aftes sidder jeg og sikkert en masse andre borgere og tænker, hvad var det der lige skete der…

Kim Valentin brugte mere end 20 minutter på at tegne og fortælle om den proces alle partier har været igennem. På vegne af Venstre forklarede han ganske tydeligt, at der skal investeres “klogt” i fremtiden og vi skal passe på vores penge så likviditeten ikke falder til et niveau, hvor kommunen reelt kan komme i store vanskeligheder.

Samme smøre fremstod ganske tydeligt fra de følgende partier, dog var Enhedslistens Michael Hemming Nielsen helt nede på jorden og forklarede at det for ham og Enhedslisten var en ‘sorgens dag’ – der var ikke så meget at være stolt af.

Da byrådsmødet var afsluttet og livestreamen var forbi, popper der en artikel frem på Facebook, hvor det tydeligt beskrives at Kim Valentin postulerer, at “han er alle pengene værd”. Kim Valentin har holdt 4 ugers orlov fra byrådet for at føre valgkampagne til EU parlamentet. Pris 10.000 kr.

Byrådet i aftes kom let og elegant udenom det voldsomme overforbrug af ekstern konsulentbistand som årligt har kostet kommunens borgere 10-20 millioner kr.
Hvor mange penge der er brugt på eksterne konsulenter er et åbent spørgsmål, for hvor længe har det reelt stået på?

Er andet åbent spørgsmål må i grunden være alle de ansættelser af skoleledere, direktører mv. som får fratrædelse bonus efter endt ansættelse/opsigelse. Hvad koster det her kaos og hvad vil man gøre fremadrettet for at holde på pengene?

Der bør svares på disse ret jordnære spørgsmål, inden man stiller sig op og roser de partier man sidder sammen med i byrådet.

Sidst og ikke mindst så skylder især de borgerlige partier at give alle kommunens borgere en regulær undskyldning, og især til alle de berørte borgere som må betale prisen for den letsindighed og frås, som er foregået med borgernes penge.

Den lokale politikerlede er ikke blevet mindre af aftens byrådsmøde skal jeg hilse og sige fra nært hold. Jeg er rystet over at Kim Valentin med eget stort firma i Fredensborg, sæde i folketinget og 2. viceborgmester i Gribskov – søger orlov for at opstille til EU parlamentsvalget med 10.000 kr stukket ned i baglommen, selv udtaler at det var “som en ferie” for ham.

Hvor blev selvrespekten af Kim Valentin? Hvor blev alle pengene af da du sad med ansvaret?

Peter M. Otzen
Flad-ager 10, Gilleleje

Skriv din kommentar her: