DEBAT: Morten Ulrik vover at tale om “tætte og trygge fællesskaber”?

VALGDEBAT: Som tidligere ansatte på Havregården undrer vi os meget over, hvordan det er lykkedes forhenværende forstander Morten Ulrik Jørgensen at køre en velrenommeret kostskole ”Havregården lille kost- og dagskole” fuldstændig i sænk. En kostskole med 40 elever, som alle blev revet væk fra deres ”hjem” og hjemsendt til ofte kaotiske forhold. Og nu taler han om at skabe “tætte og trygge” fællesskaber?

På samme måde måtte personalet (40 pers.) forlade deres arbejdsplads uden løn. Hvorfor ender en velfungerende kostskole sådan? Blev der lyttet til personalet? Hvorfor blev deres utallige henvendelser om de vanskelige udfordringer og arbejdsopgaver ikke taget alvorligt? Passede Morten Ulrik Jørgensen ikke sit arbejde på kostskolen eller var han optaget af andet?

Nu starter Morten Ulrik Jørgensen et nyt parti ”Kulturelt Fokus”.

I avisen skriver han, citat: ”Vi mennesker er afhængige af tætte, trygge fællesskaber”. Det havde han vist glemt på Havregården.

Nu drejer Morten Ulrik Jørgensen og Kulturelt Fokus blikket mod kommunens borgere, kultur, natur, klima og fællesskaber. Det lyder fint og velformuleret, men vi tror ikke han er den rette person til det.

Vi tror faktisk, at også det bliver kørt i sænk. Politik kræver moral og samvittighed, Det er vist ikke noget for ham!

Erling Bech
Jette Petersen
Mie Jakobsen
Birgitte Sejersen

– Alle tidligere ansatte på Havregården

Redaktionel note: Vi har bekræftet identiteten på de fire medunderskrivere.

5 Comments

Jesper Matzen
15. november 2021 at 22:43

Kære Becher, lille-Jette, Mie og Birgitte.

Tusind tak for ikke bare at lukke øjnene og passe jeres. Det er vigtigt, at ingen glemmer hvem der stod ved roret, da båden sank, og at bortforklare sig med, at I jo ikke var der da skolen lukkede, og at han har lært alt fra jer, vidner om, ser fra min stol, et dybt forstyrret menneske. Den, som ikke lærer af sine fejl, er farlig, og det synes jeg bestemt, Morten har bevist utallige gange, at han ikke gør. Desværre på bekostning af en række unges trivsel.

Hvis Morten skulle have held til at blive valgt ind, håber jeg blot at der vil blive holdt ekstremt skarpt øje med hans gøren og laden.

Men I fire, igen tusind tak for at sige tingene højt og stå sammen. Vi er mange der står med jer.

Jesper, 1991-1994

Lone
15. november 2021 at 16:04

Jeg er tidligere gammel elev – gik ud i midten af 80’erne og holdt meget af skolen og lærerne.
Jeg synes det er sørgeligt at så mange unge er blevet svigtet under Mortens ansvar, og ærgerlig over at han skulle blive Havregårdens endeligt.
Det skulle ALDRIG være kommet så vidt. Og historien bør ikke gentage sig.
Personligt kender jeg Mie, Erling og Jette som kærlige og ærlige mennesker – dem ville jeg lytte til hvis jeg havde en stemme at sætte i jeres kommune.

Morten Ulrik Jørgensen
14. november 2021 at 23:28

Kære Erling, Jette, Mie og Birgitte
Jeg er noget forundret over jeres læserbrev og kan kun tolke jeres timing som et forsøg på, i sidste øjeblik, at ødelægge min valgkamp. Jeg forstår ikke hvorfor?
Den måde jeg har arbejdede på, på Havregården, lærte jeg netop af jer. En metode hvor det handler om at være en tydelig voksen, stå fast, men også være retfærdig og altid lytte på alle. ..Ingen af jer har nogen sinde kontaktet mig for at høre MIN historie i forbindelse med lukningen af den Havregård vi alle brændte for. Du Mie, har jeg endda tilbudt at fortælle min historie over en kop kaffe, men du vendte aldrig tilbage…
I står i brevet som “tidligere ansatte”, joh ganske rigtigt, men:
Erling, du stoppede som skoleleder i 1999. Det er 22 år siden! Der var jeg bare skolelærer.
Jette, du holdt op for ca. 5 år siden – fordi du gik på pension. Du startede på skolen før mig.
Mie, du holdt op for ca. 11 år siden – fordi du gik på pension. Du var med helt fra starten.
Birgitte, du holdt op for ca. 7-8 år siden – fordi du gik på pension. Du har også været der næsten fra start.
Fortæl mig lige med hvilken berettigelse I stiller op som bedrevidende om Havregårdens lukning og mine dispositioner i den tid? Eller om det parti jeg med al mulig ret stiller op med? Vi har været kolleger i så mange år, og har kæmpet side om side for Havregården.
Jeg undrer mig over, hvad baggrunden kan være…
venlig hilsen
Morten Ulrik Jørgensen

  Birgitte ,Mie, Jette,og erling
  15. november 2021 at 14:28

  Kære Morten Ulrik Jørgensen
  Du har ret i, at det er mange år siden vi arbejdede på Havregården, men det har ikke været svært gennem dagspressen at følge med i de problemer , der førte til lukning af skolen. Dine meritter har jo ofte været omtalt i Ekstra Bladet, Frederiksborg Amtsavis, Gribskov Netavis ja endog i TV.
  På trods af talrige henvendelser fra personalet om de problemer og udfordringer der var i forbindelse med at udføre deres arbejde, lyttede du ikke. Nødvendige handlinger blev ikke iværksat.
  Fakta er at DU var den ansvarlige leder da der blev lukket og slukket.
  Vi er også bekendt med , at du blev bortvist og meldt til politiet……
  Kulturelt Fokus dit (tredie) parti har du ret til at stille op med, men vi kan ikke anbefale nogen at stemme på dig.
  Venlig hilsen Erling,Jette, Mie og Birgitte .

Anne-Birthe Ouzo
14. november 2021 at 11:20

Tak til Jer. Meget befriende – og desværre også meget sjældent – at medarbejdere tager et skridt, som I gør. Solidarisk med de børn og unge, der kom i klemme. Og værdifuldt for alle os andre. Tak! 😏

Skriv en kommentar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tip os!

Powered by Vejreti.com