DEBAT: Naturnationalpark på godt og ondt

Grafik: Netavisen Gribskov.
DEBAT: Debatten om Naturnationalparken i Gribskov har ført til mange overskrifter. Det synes nærmest at alverdens ulykker er forbundet med den kommende Naturnationalpark.

Rytterne, jægerne og friluftsorganisationer har alle på forskellig vis udtrykt deres bekymringer over parken og især deres egne muligheder for at udøver deres interesser. Men hvor er forståelsen for at give naturen og biodiversiteten lov til i urørt tilstand at genskabe den økologiske balance der er så nødvendig, for sikre vores arter og naturen for fremtiden?

Michael Liesk. Foto: Presse.

Vi taler om små 25 procent af Gribskov, der nu hegnes for at give store som små græsser mulighed at sikre denne proces, og ja det er på mange måder grotesk at tænke på, at vi i dag bliver nødt til at hegne for at genskabe den natur, der dels er forsvundet og hårdt presset, et faktum der mere end almindeligt kendt. Jeg er hverken biolog eller forsker, men holder umådeligt meget af naturen, jeg glæder mig over at regeringen og dens støttepartier nu har sat naturen på dagsorden.

De kommende Naturnationalparker kan blive et skridt i den rigtige retning og det er et fællesansvar at stoppe tilbagegangen i biodiversiteten.

Michael Liesk
Kandidat til Region Hovedstaden, SF

Leave a Reply