DEBAT: Nej til Rema 1000 er ingen dødsdom over handlen i Gilleleje

Rema 1000 projektet er ikke længere en del af kommuneplanen. Grafik: Rema 1000.
DEBAT: Det er næppe gået nogens næse forbi, at Rema 1000 ønsker at udvide, ændre lokalplanen og opføre byggeri mod kystvejen. Først forslag modtager ikke megen opbakning fra os i SF Gribskov, og det gør forslag to ej heller.

Byudviklingen i Gilleleje har de seneste år være god. I dag har vi en velfungerende bymidte, med et godt udvalg af forskellige butikker og restauranter. Derfor har vi simpelthen ikke brug for et kæmpebyggeri mod kystvejen. Vi har ikke brug for en Rema 1000 ved rundkørslen og ej heller vandrehjem m.m.

FIK DU LÆST: REMA vil have supermarked ved Gilleleje Hallen – Bakkeselskab siger OK

I SF mener vi, at vi har en ganske fin centerafgrænsning som den er i dag, og vi ser derfor intet behov for den ønskede udvidelse. Derudover mener vi også, at det ikke ville klæde byen med to kæmpe byggerier ved siden af hinanden ud mod kystvejen. Denne debat har på det seneste båret præg af, at man enten er for et byggeri og dermed byudvikling, eller også er man i mod, og ønsker at ødelægge byen. En skæv diskurs i vores optik.

Så vi siger endnu engang nej til et stort byggeri beliggende ved kystvejen. Gilleleje er en velfungerende by med en velfungerende bymidte, og det gør hverken fra eller til med udsigten til et nyt byggeri. Derfor er vores svar også til Gilleleje lokalråd, at vi ikke ser behovet for et nyt byggeri, og derfor ikke kommer med et nyt forslag til et byggeri i bymidten. Den demokratiske samtale er vigtig at tage, og vi ser derfor frem til at skulle debattere det yderligere.

Mathias Zilberberg og Susan Kjeldgaard
Kommunalvalgskandidater, SF Gribskov

1 KOMMENTAR

  1. Hvorfor er SF så bange for at der sker noget nyt og bedre i Gilleleje, det fatter jeg simpelthen ikke. Det kommer da ikke til at gå ud over Gilleleje og handlen, at REMA 1000 og deres kender får langt bedre forhold end de har nu. Det virker som, man er bange for at udvikle byen til noget bedre. Det er så provinsielt, at det er til at få ondt af.

Leave a Reply