TV Nordkysten

Seneste artikler:

Powered by Vejreti.com

DEBAT: Norske kroner skal ikke styre udviklingen

VALGDEBAT: Jeg hørte det selv fra Borgmesterens mund: “i Gribskov skal vi give erhvervslivet gode udviklingsmuligheder, det giver arbejdspladser”, og så må jeg som kandidat for Alternativet sige “Udviklingen skal ikke bestemmes af økonomiske interesser, og slet ikke hvis det er imod lokale ønsker”.

Jeg starter bagfra med arbejdspladser

Hvis byrådet f.eks. giver Rema 1000 lov til at bygge i Sandet, vil det i første omgang give meget få voksen arbejdspladser og måske lidt flere job til ungarbejdere. De arbejdspladser som det giver i Gribskov forsvinder måske meget hurtigt fra naboen i Halsnæs Kommune. Senere ryger der nogle arbejdspladser i Helsinge by, Det samlede resultatet kan endda nå at blive negativt; færre arbejdspladser.

Jeg har også hørt, at der er interesse for at starte dagligvarehandel omkring Kagerup/rundkørslen ved motortrafikvejen. Jeg kunne frygte at det nuværende byråd kunne finde på at sige ja.

Borgmesteren siger “hvis nogle vil investerer i udvikling, så skal de have lov”. Det er ikke planlægningen der bestemmer, eller befolkningen, men dem der har ideerne, skal  bare have har penge nok, så finder  byrådet ud af det, selvom det måske bliver afvikling et andet sted.

Det ville være en ulykke med et supermarked på Sandet eller ved Kagerup, det vil gå ud over den positive udvikling der er i  butikshandlen i Helsinge.

Det er underligt at liberale og konservative politikere ikke ønsker at bevare et centrum i Helsinge og understøtte det. Handelslivet i Helsinge har forholdsvis mange detailbutikker, og hvis de skal bibeholdes, skal dagligvare handlen ikke flyttes ud af centrum.

Udvikling, det er politikernes og befolkningen ansvar. Der skal lyttes og handles i fælles forståelse, de spørgsmål som har betydning for den svage part (lokalbefolkningen) skal der tages hensyn til i planlægningen. At bygge en dagligvarebutik er langt fra en nødvendighed, slet ikke når den lokale befolkning i stort tal afviser det.

Det giver et demokratisk underskud, hvis politikerne glemmer at lytte til lokalbefolkningen. Det er ikke nok, at der gives udtryk for, at vi hører, hvad i siger, f.eks. ved et borgermøde eller spørgsmål i byrådssalen, mens  de samme politikere måske gør det modsatte. Det er ikke en dialog, der er inddragende.

Bjarne Christiansen
Byrådskandidat For Alternativet
Gribskovvej 39B, Kagerup

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tip os!

Powered by Vejreti.com
Sponsorerede links