DEBAT: NytGribskov og S på dybere vand end de kan bunde

DEBATINDLÆG: Det Konservative Folkeparti er enige med NYtGribskov og Socialdemokratiet i, at en god ældrepleje er et “must” for Gribskov.

Det Konservative Folkeparti har ikke behov at pege fingrene af andre, men vil derimod hellere tage arbejdshandskerne på, så Gribskov kan blive en økonomisk sund kommune, hvor det er trygt og rart at være ældre såvel som barn.

De sidste fire år har dog ikke budt på den gode ældrepleje, som vores ældre fortjener efter et langt liv, hvor de har bidraget til samfundet.

Tværtimod har der i den grad været problemer på alle niveauer. Fra økonomi, til fastholdelse af medarbejdere, sygefravær hos personalet, manglende styring og retningslinjer fra ledelsen i administrationen til de lokale ledere, planlægning og eksekvering i den hjemtagede pleje, hvor man ikke får sat borgerne i centrum for plejen, hvilket giver farlige og uholdbare situationer som følge.

Det berettiger selvfølgelig kritikken af NytGribskov (NG) og Socialdemokratiet (S), der står med ansvaret for den struktur og dermed de problemer, der er i ældreplejen i Gribskov i dag.

Det, som NG og S ikke favner, er dybden af problemerne, prioritering i kommunens drift og som ansvarlig kommunalbestyrelse at udfordre hele kommunens ledelse til at etablere de rigtige og grundlæggende tiltag, der skal til for at skabe den nødvendige positive udvikling for borgere og personale, og dermed en god ældrepleje.

Handleplanen for Helhedsplejen godkendte Ældreudvalget så sent som d. 11. maj for at – citat; “få styr på basis”.

Det fremhæver netop Konservatives berettigede kritik; problemerne er fortsat meget store på alle områder og løsningerne har været overfladiske og utilstrækkelige.

Flere af tiltagene i planen, er også det jeg vil karakterisere som grundlæggende driftsopgaver af enhver organisation fx “gennemførelse af Medarbejderudviklingssamtaler (MUS)” eller “Sikre betaling for leverede ydelser”.

Når planen indeholder “genopretning” af grundlæggende ledelses- og driftsopgaver og samtidig er totalt tom for målbare succeskriterier (KPI´er) på personaleområdet, økonomi for planen, mål for omkostningsstyring og slet ikke indeholder overvejelser omkring den større organisatoriske helhed som plejen indgår i, så er det min klare konklusion;

NG og S er på langt dybere vand end de kan bunde.

Enhver bestyrelse, der arbejder med så store organisatoriske udfordringer, ville kræve klare mål på langt de fleste indsatsområder. Man vil sikre, at der er en stærk HR-funktion, der er en del af planen ligesom man også vil kræve en klar økonomi for planen herunder økonomiske mål og en analyse af, hvor man fejler i sin omkostningsstyring. Sidst, men ikke mindst, burde man for en kommune sikre, at der en “borger/kunde” undersøgelse, der understøtter planen samt, at de faglige organisationer inddrages i arbejdet.

Samir Maali,
Kandidat Kommunalvalg 2021
Konservative. Foto: Presse.

Ældreplejen i Gribskov er et meget vigtigt kerneområde, hvorfor der også skal ses på, om man skal prioritere anderledes i kommunens samlede organisations opgaver og positioner for at allokere flere ressourcer til ældreplejen, frem for andre funktioner. Her kan der i min optik bla. ses opgaver omkring “Branding”, “Ukrudtskontrollant” og “Turismekoordinator” for at nævne nogle.

Vores ældre og personalet fortjener at blive taget alvorligt – det handler om deres liv og deres faglighed.

Samir Maali
Konservative, kandidat til Kommunalvalg 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Annonce:

Annonce:

3 Comments

Kaj Pedersen
5. august 2021 at 8:22

Man mangler varme hænder i Gribskov til ældrepleje. De bestemmende parter i kommunen fatter ingenting, men Gribskov har et rigtig dårligt omdømme indenfor ældrepleje, hvor der hele tiden er underbemanding, på grund af besparelser. Lederne fatter intet, heller ikke at manglende mandskab giver ekstra sygemeldinger, og det er medvirkende til, at man i Gribskov har en urimelig høj fraværs %. Derfor også et kæmpe behov for vikarer, som bestemt ikke er billigere for kommunen. Tænk hvis man bare havde brugt halvdelen af det beløb på fastansættelser, så sparede man måske op til 90 % af vikar behovet. Samtidig kunne man måske opnå et bedre ry, og dermed også flere der ønsker at få job i Gribskov. Jeg kender personlig flere, som har søgt og fået job uden for kommunens grænser af ovennævnte grunde.
Derfor kære politikere – man kan sagtens lave budgetter, problemet er med at få det til at fungere på de præmisser. Start med at få ældreplejen til at fungere, betal det nødvendige, så de ansatte har en god arbejdsplads, og dermed nedadgående syge fravær. Man har snakket om det i mange år, og der er intet fremmende tiltag endnu. Når man først er valgt er det som om, at man bare lader som ingenting – kom nu op på hesten. Der er åbenbart råd til nye lokaler på yders attraktivt område, men ikke en passende pleje for ældre. Tror at der er en del politikere som burde skamme sig.

Eva Pahus
31. juli 2021 at 7:40

Referatet vedr. Handleplan for området som vedtaget på udvalgets møde 11 maj 2021, kan læses her

https://dagsordener.gribskov.dk/vis?id=77b3a719-0925-44c4-b8ec-0b4c94620102&punktid=a741f375-3b8c-4b54-9667-d1e8c1e93c63

Timm Nielsen
28. juli 2021 at 15:34

Fremragende analyse og kritik af en grundstødt ældrepleje. Læg mærke til navnet, Samir Maali, som tydeligvis har forstået de komplekse problemer som har præget ældreområdet i en årrække. Problemets kompleksitet skyldes en række grundlæggende problemstillinger i den politiske tilgang til håndteringen af de kommunale kerneopgaver og de deraf afledte økonomiske udfordringer, som har tvunget kommunen i knæ. Der henstår en titanisk genopretningsopgave efter det forestående kommunevalg. En opgave, NG og A har demonstreret de hverken forstår eller magter. Samir Maali’s kritik er formuleret med kirurgisk præcision. Tak for det, det er bestemt opmuntrede!

Timm Nielsen

Skriv en kommentar