DEBAT: Pernille Rosenkrantz-Theil svigter børnene

Foto: Allan Andersen.
DEBAT: Kostskolen Havregården i Gilleleje har ifølge nye beretninger huset grotesk mishandling af børn og unge på institutionen. Blandt eksemplerne på mishandling kan nævnes seksuelle forulempelser, mobning og manglende kapacitet til at hjælpe de mest udfordrede børn.

Udover de ulykkelige beretninger fra Havregården, som offentligheden er blevet præsenteret for, beskyldes Havregårdens ledelse for at have dækket over konkrete krænkelser.

Nu viser det sig, at børneminister Pernille Rosenkrantz-Theil og hendes ministerium længe har kendt til problemerne. I november 2019 blev ministeriet underrettet om grov mishandling af børnene på Havregården ved et møde med Socialtilsynet. Til dette møde har chefen for Socialtilsynet fortalt Pernille Rosenkrantz-Theils ministerium: ”Vi har en stor bekymring for HG (Havregården, red.), og det er vores vurdering, at det er stukket helt af”.

I Nye Borgerlige er vi dybt chokerede over disse hjerteskærende beretninger. Vi vil sikre, at de mest udsatte børn får de bedst mulige forudsætninger for trivsel og glæde, samt at den børnemishandling som har fundet sted på Havregården, aldrig finder sted igen.

Det må være børneministerens primære opgave at sikre danske børns ve og vel. Specielt de børn, der i forvejen har det sværest, og som derfor må anbringes på institutioner for at modtage særlig hjælp. Alligevel er der gået et helt år, hvor Pernille Rosenkrantz-Theils ministerium øjensynligt har forsømt og svigtet de mishandlede børn, selvom hun formentlig har haft kendskab til sagerne.

Det er svært at have tillid til en børneminister, som på eklatant vis svigter udsatte børn og ignorerer de problemer, hun som minister konfronteres med. Derfor har jeg sammen med andre partier kaldt Pernille Rosenkrantz-Theil i samråd, så hun kan redegøre for årsagen bag hendes ministeriums negligering af børnene på Havregården.

Mette Thiesen
Folketingsmedlem, børneordfører for Nye Borgerlige

Leave a Reply