DEBAT: Skattestigningen får store konsekvenser

DEBAT: Det ser desværre ud til at der kommer en væsentlig øget personbeskatning på 2,5 -3 % (0,6 eller 0,8 % lyder ikke så slemt, men det skal ses i forhold til den nuværende kommuneskat på 24,7 %) i Gribskov kommune i 2019.

Det er vel at mærke ud over det som lønstigningerne giver i skatteindtægt, så reelt er det nok 5-6 % som kommuneskatten stiger i Gribskov kommune i 2019 med deraf følgende manglende lyst til tilflytning og med faldende huspriser.

I forvejen er kirkeskatten og grundskyldspromillen i den høje ende, når der sammenlignes med andre kommuner.

Sammenlagt vil beskatningen i Gribskov kommune komme over landsgennemsnittet, og vi nærmere os således ”udkantskommunerne”, hvilket måske er målet.

Ovennævnte harmonerer ikke med kommunens planer med nye boligområder. Alle de nye boliger, hvis de kan sælges, vil ovenikøbet presse prisen på boligen for os som allerede bor her. Det er politikerne nok ligeglade med.

Politikerne har åbenbart egne høje ambitioner, som vi som bor i kommunen, skal finde os i, i hvert fald ind til videre.

En skattestigning vil også betyde, at lysten til at fortsætte på arbejdsmarkedet, for dem som nærmer sig pensionering, bliver mindre, med deraf følgende færre indtægter til kommunen.

Hvis det ikke er gjort, så kunne man forsøge sig med ”lean-værktøjer” så man kan optimere arbejdsprocesser og hen ad vejen høste besparelser i administrationen i kommunen og de områder som kommunen bekoster.

Claus Mortensen

Skærødvej 1C, 3200 Helsinge

Giv din mening til kende: