DEBAT: Skatteyderne betaler for borgermesters gaveregn

Jens Erik Pedersen fra Liberal Alliance er ude med riven over for borgmester Anders Gerner Frost (foto), som han mener har solgt for mange af sit partis politiske idealer for at sikre sig borgmesterposten. Foto: Presse

Anders Gerner Frost (G). Tekst: David Abildgaard. Foto: Presse.

DEBAT: Byrådet i Gribskov vil sætte personskatterne op med 0,8 procentpoint, hvilket svarer til en skattestigning på 3,25%, eller godt 60 millioner kroner. Det vil ifølge Gribskov Kommune koste børnefamilier, pensionister, kontanthjælpsmodtagere op til 7.200 kr. pr. år, eller 600 kr. om måneden.

Det er 11 måneder siden, at vælgerne gik til valg og stemte byrådsmedlemmerne ind og 9 måneder siden, at Anders Gerner Frost, med hjælp fra Socialdemokraterne og Enhedslisten, satte sig i borgmesterstolen. Når man higer efter borgmesterposten så må man betale det som det koster, og Anders Gerner Frost ville, med djævlens vold og magt, være borgermester og solgte sin sjæl til betonkommunisten fra Enhedslisten. Prisen til Enhedslisten betales naturligvis ikke af Anders Gerner Frost selv – men af kommunens skatteydere. Oveni krævede socialdemokraterne en dyr tilbageførelse af serviceydelser til kommunal regi.

Et par måneder efter sin tiltrædelse kunne Anders Gerner Frost da også fortælle borgerne, at en skattestigning var bydende nødvendig. Kommunekassen, som ifølge Venstre bugnede med penge, var pludselig tom…

Hvis skattestigningen skulle lykkedes uden at miste vælgere og troværdighed var Anders Gerner Frost nødt til at få det gamle flertal med sig. Det lykkedes hurtigt at købe de Konservative og senere fulgte også Dansk Folkeparti med. Det betød ganske vist, at prisen for hans embede blev endnu højere, for de to partier skulle naturligvis have noget for deres støtte – Nu blev regningen til skatteyderne endnu større.

Den nye borgermester manglede kun at få Venstre med sig. De slog sig stadig i tøjet og bedyrede højlydt, at kommunen før valget var veldrevet med en velpolstret kassebeholdning.

Ved valget i november 2017 fandt Venstre aldrig ud af, hvad det var, som slog dem af vejen da Nyt Gribskovs (NG) velsmurte kampagnemaskine drønede forbi. De opfattede for sent, at NG med Socialdemokraterne på slæb, kørte forbi dem – drevet af et gigantisk kampagnebudget, de sociale medier og veltilrettelagte gadestunts.

Det gjorde ondt på Venstres selvfølelse, og Anders Gerner Frost måtte endnu engang ned i skatteydernes lommer for at købe Venstre.

Nu kunne Anders Gerner Frost, i spidsen for et samlet byråd, gå ud og fortælle borgerne, at de varslede velfærdsforringelser heldigvis ikke blev til noget – der blev ovenikøbet råd til en ny vej.

”Et enigt byråd bestående af ansvarlige partier har indgået en ansvarlig aftale, som betyder, at der ikke vil blive skåret i velfærden,” sagde partierne i kor.

Borgerne åndede lettet op og klappede i takt på Facebook og i lokalaviserne. At det var dem, som skulle betale for Anders Gerner Frost’s gaver til byrådskollegaerne lod ikke til at betyde noget. De kritiske røster forsvandt i mudderet af NG-vælgernes hurraråb på de sociale medier og Venstres helsideannoncer, hvor de forklarede deres vælgere, hvorfor de skal betale mere i skat.

Den borgerlige VLAK regering og DF har, af gode grunde, fået gennemført vækstfremmende skattelettelser til danskerne. De skattelettelser bliver nu elimineret af Gribskovs byråd, som har valgt den lette løsning; at sætte kommuneskatten op med 3,25 % eller 60 millioner kr.

Det undrer mig, at byrådet ikke vil bruge den nye byrådsperiode på at udtænke andre muligheder for at drive kommunen bedre og billigere. At sætte skatten op er prøvet før, og det viser sig altid, at det ikke løser de langsigtede problemer. Byrådet burde i stedet bruge et par år på at skære det overflødige fedt væk (inklusive deres personlige kæpheste).

Jens Erik Pedersen, tidl. byrådskandidat, Liberal Alliance. (Pressefoto)

Byrådet bør bruge kræfterne på at finde smarte løsninger og kloge investeringer i velfærdsteknologi. Løsninger, som minimerer de store millionudgifter til overflødig administration, dokumentation og bureaukrati. Løsninger, som effektiviserer ude på arbejdspladserne.

Jens Erik Pedersen (LA)
Østre Alle 43 C
3250 Gilleleje

Skriv din kommentar her: