DEBAT: Sørgeligt at vi skal kæmpe for at få hjælp

Artiklen er sponsoreret. Sponsorerede artikler bidrager til at holde avisen gratis for læserne.

DEBAT: Hvor er det sørgeligt, at man har anbragt sig selv i en kommune på 35. år, hvor man på sine gamle dage skal kæmpe for at få hjælp til de mest basale ting igennem hjemme/sygepleje. Samtidig må man konstatere, at de mennesker som er blevet valgt til at administrere og have ansvar for at drive en kommune ikke lever op til det, man med rimelighed kan forvente af dem.

Det samme gælder for forvaltningen som på letteste måde etablerer det ene spareforslag efter det andet som udelukkende går ud over den svage del af borgerne og som for en stor del ikke laver vrøvl over at de skal betale o,8% mere i skat – hvoraf Lars Løkke render med 75% – hvor man på plejehjem skal betale kr. 300 mere for maden, er det fordi de spiser for meget eller er det fordi kommunen mangler penge?

Og for nuværende diskuterer man, om vi skal have bad hver dag eller én gang om ugen, samt om vi skal have gjort rent hver fjortende dag eller hver tredje uge – og det ene øjeblik hører støttestrømper under hjemmepleje. I næste øjeblik hører det under sygepleje, og nu til sidst hører det igen under hjemmepleje, alt efter PlejeGribskovs forgodtbefindende og økonomi. Hold da op, hvor bliver man træt af denne kommune.

Det værste er faktisk, at politikere og embedsværk gør sig selv syge som følge af den stressede tilværelse, de har budt sig selv som følge af den egoistiske og inkompetente politik, som er blevet realiseret i mange år og som gør, at man træffer ugennemtænkte beslutninger som f.eks. Holbohave og Langdraget, hvor man efter at borgerne har gennemset budgetterne må indrømme at det har været forhastede beslutninger man har truffet. Hvor er det sørgeligt.

Den 27. marts blev det offentliggjort, at ankestyrelsen har underkendt Gribskov Kommunes jobcenter, hvor man havde frataget en borgers sygedagpenge, igen fordi der sidder en inkompetent medarbejder, som ikke tager hensyn til borgernes tarv, endsige en lægeerklæring. Det er i øvrigt meget almindeligt, at man ikke tager hensyn til lægeerklæringer, idet man mener man er klogere i f.eks. PlejeGribskov.

Jeg har tidligere skrevet i netavisen, at det er på tide, at der falder ro omkring ældrepleje, idet den megen omtale omkring besparelser giver os borgere en stor utryghed og denne utryghed har efterhånden varet siden den 1. maj 2018 hvor PlejeGribskov overtog sygeplejen og hvor der har været et utal af vikarer, hvilket i sig selv har givet stor utryghed når man ikke ved hvem der står uden for ens hoveddør – især i den mørke tid.

I Gribskov kommune tænker man på penge frem for mennesker. For anden gang: Lad os nu få ro på!

Jørgen Hasselkjær
Ahornstien 15 D, Gilleleje

Giv din mening til kende: