DEBAT: Sundhed er en kommunal opgave vi skal tage ansvar for

Kim Valentin (V) borgmester. pressefoto

VALGDEBAT: Du skal kunne stole på, at du får en ordentlig og kompetent behandling, når du bliver syg. Alt for mange historier omkring ringe service, syge borgere som ikke får hjælp, ældre som for mindre hjælp, end de har ret til, og værst efter min mening terminalsyge, som venter på hjælp alt for længe i den sidste tid af deres liv er kommet frem i løbet af de seneste år.

Gribskovs track-record er mildt sagt ikke god for tilliden mellem borgere, administration og politikere. Vi skal tage ansvaret for at få ryddet op i dette med det samme.

 

Ja det vil koste lokale kroner at rydde op og få sat skik og retning igen, men det handler også om ansvar, indlevelse og ledelse. Vi skal have løst de udfordringer, og det handler ikke om fyringer eller millioner mere fra nu af og for evigt. Vi har både kompetente fagpersoner i administrationen, og der er også penge afsat i budgettet. Det kræver handling – handling nu!

Der kommer formentlig en national sundhedsreform om lidt, der vender op og ned på sundhed i kommunerne. Står det til Venstre betyder denne reform mange lokale sundhedshuse og flere ambulancer – med flere læger og en omlægning af arbejdsopgaver mellem faggrupperne. Vi skal have et sundhedsvæsen i topklasse, når vi ved at vi allerede har brugt pengene på det – vi er blandt de lande i verden, der bruger flest penge på sundhedsvæsenet, så derfor skal vi både lokalt og nationalt kræve mere, end vi pt. får.

Gribskov er desværre ikke i top med sundhed – men det skal være vores ambition. Vi skal som byråd tage ansvar for at denne udvikling. Vi skal vise vejen hurtigt for denne ændring – det ansvar vil Venstre gerne tage på os. Vi vil have et Gribskov for borgerne.

Kim Valentin
2. viceborgmester, Venstre
Medlem af folketinget

1 Comment

Jørgen Flyr
11. november 2021 at 16:51

Problemerne er jo ikke kommet efter Kim Valentin var borgmester, tværtimod. Skole-, daginstitutions- og ældreområdet sejlede. Den tidligere borgmester gjorde som sine sidste embedshandlinger obstruktion ved at disponere kommunens økonimi, så at der ville blive mindre råderum for det nye flertal efter valget. Der var i Kim Valentins birgmesterperiode flere sager fremme om at han var inhabil i kommunens dispositioner om salg af kommunal ejendom. Jeg tænker bla på salget af Pyramiden.
Sidst men ikke mindst synes jeg det er grotesk at Kim Valentin med tårnhøj fraværsprocent i byrådsarbejdet på 60 -70 procent nu genopstiller. Hvis interessen ikke er større så bliv væk. Du kan vel klare dig økonomisk uden disse kommunale vederlag.

Skriv en kommentar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tip os!

Powered by Vejreti.com