DEBAT: Syge borgere placeres på kontanthjælp

Hvor syg bør man være, før man er for syg til at arbejde? Det er et af de spørgsmål, som mange sagsbehandlere kæmper med at finde svar på. Foto: Genrefoto.

DEBAT: Sygdomsramte hægtes af ressourceforløb for at blive placeret på kontanthjælp. Så groft kan det skæres ud i pap for enhver, som endnu ikke har været i berøring med det lokale jobcenter.

Fleksjobbere hægtes af når der skal ansøges om førtidspension, fordi vedkommende ikke længere kan leve op til denne status grundet sygdom. Sanktioneringer overfor udsatte brugere af jobcenter Gribskov er i voldsom udvikling og unge gøres hjemløse.

RELATERET LÆSNING: Ankestyrelsen fanger igen Jobcenter i svigt af syg borger

Lægekonsulenten fungerer stadigvæk imod reglerne og agerer som sagsbehandlere, hvilket har afgørende betydning i sager, hvor der skal tages beslutninger ud fra lægelig dokumentation, som ofte sker af sagsbehandleren selv.

Bisiddere er hjertelig velkomne til at deltage i møder med borgeren, men er du parts-repræsentant vil billedet se noget anderledes ud.

Begrebet ‘funktionsevne’ overfortolkes på en sådan en måde, at ansatte direkte udgør en trussel imod borgerens ve og vel, når vedkommende sendes i praktik uden at følge de lægelige henvisninger og opfordringer som enhver behandling indebære.

Nyttejobbere anvendes til skruebrækkeri på områder, hvor fastansatte enten fyres eller tvinges ned på halv tid.

FIK DU LÆST?: Ankestyrelsen giver Hanne medhold: Jobcenteret svigtede

Virksomhederne tildels gratis arbejdskraft og dette udnyttes til sidste mand, så der kan spares på fastansættelserne. Flygtninge er i øjeblikket i høj kurs grundet større refusion fra staten.

Unge hægtes af uddannelserne og ender på bagsædet af en lånt bil som hjemløs. Enlige henvises til Skansegården i Hillerød som hjemløse, eller til campingpladsen i Smidstrup.

Jo, det går bare derud af i Gribskov kommune…øh, hvem foreslog i grunden det nye begreb ‘samskabelse’?

Hvem startede “Dem imod Os” set fra er borgernært synspunkt? Som systemerne stille og roligt falder fra hinanden, ses det med al tydelighed, hvad sagens kerne drejer sig om: Rigid lovgivning og billig arbejdskraft på landet jobcentre…lovløshed overfor langtidssyge og ledige, alt imens virksomhedsejerne går grinende ned i banken med dagens omsætning.

Nu må det være slut med alle de dårlige undskyldninger fra politisk side. Jeg finder mig ikke i at læse om, hvordan syge behandles af de ansatte i Gribskov kommune.

Nu kræves der handling og åbenhed om, hvad man vil gøre med alle de dårlige sagsbehandlere, som flyttes rundt som små Ludobrikker.

En åbenhed som kunne fortælle i hvilken retning man følger, eller hvor mange man får i arbejde, uddannelse, fleksjob, revalidering eller førtidspension. Lad os da se, hvad fælleskassens penge går til, og hvem der bruger løs på eksterne konsulenter, hvis arbejde gang på gang underkendes af Ankestyrelsen.

Peter M. Otzen.
Flad Ager 10, 3250 Gilleleje

Skriv din kommentar her: