DEBAT: Trist dag for borgerne i Gilleleje

Planerne om at opføre en Rema 1000 ved rundkørslen foran Kulturhavnen har delt de politiske vande. Foto/grafik: Cowi.
DEBAT: Byrådsmødet i går om Kommuneplan og Centerafgrænsningen i Gilleleje, blev en trist dag for demokratiet, da borgernes høringssvar blev tilsidesat og overkørt af Nyt Gribskov, to socialdemokrater fra vest, Bo Jul radikal, Enhedslisten, og Morten Ulrik Jørgensen.

En mangeårig centerafgrænsning blev indskrænket ved Bøgebakken, hvor borgerne ønsker et fantastisk Rema-projekt, som ville være en gave til byen Gilleleje, og samtidig trække og bibeholde handel samt nødvendige parkeringspladser til byen, uden at det koster Gribskov Kommune og borgerne en krone.

Samtidig udvider man Centerafgrænsningen til havnen, uden at høre den privatejede havn som ejer, med den begrundelse at lovliggøre nogle eksisterende forretninger som man for længst kunne have klaret med et tillæg til den eksisterende, gode fremadrettet lokalplan, som nogle fremsynede lokalpolitikere har lavet for flere år siden, og som nu mærkeligt nok ikke er god nok mere og skal indskrænkes.

Jeg forstår ikke denne beslutning. Nu havde man den mulighed at få handlen ind i byen, men nej, et flertal i handelsforeningen fik medhold. Vi lukker os om os selv, og Rema skal blive hvor de er, og begrænses til den forretning de har. Hvis de får mulighed for at udvikle, er vi bange for at de tager fra os andre. Det er det som jeg kalder monopollignende tilstande i Gilleleje, godt bakket op af Nyt Gribskov, Bo Jul radikal, 2 socialdemokrater, Enhedslisten og Morten Ulrik Jørgensen.

Jørgen Simonsen, Venstre

4 KOMMENTARER

  1. Fremgang kan være lig med misundelse 🌹🌺…hvor er det ærgeligt, at man vælger ikke at gøre vores by mere attraktivt. I sidste ende er det kroner i skattekassen kommunen går glip af. Det har en synergieffekter. ..men det er som med vejene til Gilleleje…de bliver heller ikke holdt vedlige..😡…og hvad havnen angår, så er den privat. Gillelejes største attraktion ….
    Nej kommunen og desværre en del lokalpolitikere er ikke venlig stemt overfor Os på toppen

  2. Ja så må vi forsætte med at handle i Rema Esbønderup hvad der er mange fra Gilleleje der gør pgr af ny butik og der altid parkeringspladser. Efterfølgende kører man til Helsinge og handler, der er også mange parkeringspladser hvor der ikke er tid på hvor længe man må holde

  3. det er sjovt de ALTID KUN nævner de borgere der støtter forslaget. Der er mindst lige så mange som er IMOD det!

Leave a Reply