DEBAT: V, K og DF er helt til havs

VALGDEBAT: Det er altid en stor dag at vedtage kommunens budget, som vi netop har gjort 12. oktober på byrådsmødet. Her lægger vi rammen og retningen for, hvor kommunen skal hen og det giver god arbejdsro i administration. I budgettet som et flertal fik vedtaget, kan vi se at den lille skattestigning, vi var nødt til at lave for nogle år siden, nu slår igennem. Der er balance i økonomien og vi skal ikke finde nye besparelser.

Det er en kurs, der tidligere blev sat af et enigt byråd og derfor ærgrer det mig også, at nogle partier ikke vil være med og løber fra deres politiske ansvar. Det skuffer mig rigtig meget, at Venstre, Konservative og DF vælger at stå helt udenfor.

Selvfølgelig er vi i partierne ikke enige om alt. Men at man løber fra et budget alene med den begrundelse, at Venstre ikke kan få lov til at bremse kystsikringen, som ’deres’ egen tidligere V-borgmester, Kim Valentin, i øvrigt selv har handlet hjem med de øvrige kystkommuner – det skriger til himlen. Det er uklogt, at Venstre først er med til at beslutte at sætte et projekt i søen for år tilbage og så vil man pludselig udskyde det. Ingen ved, hvornår der kommer en ny Bodil storm og tager endnu mere af vores skrænter.

Det er også uansvarligt overfor vores vigtigste erhverv, turismen. Vi ved, at gode strande tiltrækker sommergæster, skaber attraktive sommerhusområder og giver meget væsentlige indtægter for store dele af vores øvrige erhvervsliv.

Venstres kurs her handler udelukkende om et kommunalvalg og forsøget på at skubbe nogle penge foran sig. Det er politisk helt til havs, efter min mening.

Jesper Behrensdorff, byrådsmedlem (NytGribskov)
kandidat til KV21

Skriv en kommentar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tip os!

Powered by Vejreti.com