DEBAT: Vi ønsker en langsigtet trafikplan for Kildevej

Antallet af ulykker på Kildevej er for stort, mener mange. Nu er der planer for trafiksikring. Foto: Allan Andersen/arkiv.
DEBAT: Der har længe været snakket om forskellige trafikale løsninger på Kildevej. Jeg ønsker, der laves en samlet plan for hele kildevejen, og ikke blot ‘symbol’-tiltag, som omfatter en svingbane ved i forvejen en farlig udkørsel, samt små justeringer ved nogle af de øvrige udkørsler.

Planen for Kildevej ser således ud:

Uheldsbillede af rundkørsel ved Kildevej/Hillerødvej. Klik for større version.

· Hillerødvej / Kildevej (Forlængelsen)

Først og fremmest så mener vi at den nuværende rundkørsel skal udvides med et ekstra spor. Ved et lyssignal løser det ikke trængslen, men blot øger den trafikale prop, og på sigt vil trafikken køre over Annisse eller Høbjerg – Det er ikke Dansk Folkepartis ønske at lede trafikken den vej.

· Fr.Borgvej / Kildevej

En ændring af udkørslen ved Høbjerg, samt Fr.borgvej er nødvendig, begge de 2 udkørsler bør samles i en rundkørsel. Det betyder at Høbjergvejens forløb skal ændres, det samme skal den sidste del af Fr.borgvej.

· Skovgårdsvej / Kildevej

Ved den udkørsel må man forvente en stigning af trafikken, ikke mindst med en udvidelse af MidtNord centeret med flere butikker og restauranter.

Kildevej står overfor en større ombygning til godt fire millioner kroner, blandt andet kommer et Køvarslingssystem ved rundkørslen til Hillerødvej. Kort: Google Maps.

I forvejen er udkørslen fra Skovgårdsvej og mod syd ikke specielt god, med dårlige oversigtsforhold. Derfor ville denne udkørsel skulle laves om, det vil ikke hjælpe med helleanlæg eller spærreflader. Her kunne med fordel laves en længere venstre-svingbane, og dermed sikre at den nordgående trafik tvinges længere ud til højre.

Jeg ved at sådanne anlæg kræver en større anlægsinvestering, og derfor ej heller kan laves på blot én valgperiode. Dette er langsigtede plan, som jeg mener skal forfølges.

Byrådsmedlem for Dansk Folkeparti, Brian Lyck Jørgensen
Brian Lyck Jørgensen (O). Foto: Presse.

Derfor vil jeg på vegne af Dansk Folkeparti til de kommende budgetforhandlinger tage disse ideer med til forhandlingerne.

Brian Lyck Jørgensen (O)
Dansk Folkeparti, Gribskov.

1 KOMMENTAR

Leave a Reply